Spencer Tunick fotografeert naakten in Amsterdam

Een nieuw kunstevenement DREAM AMSTERDAM dat jaarlijks een gerenommeerd kunstenaar uitnodigt om in Amsterdam een kunstwerk te creëren, heeft Spencer Tunick gevraagd om dit voorjaar te fotograferen.

foto: Spencer Tunick | Brazil 4 (XXV Sao Paulo Bienal) 2002
foto: Spencer Tunick | Brazil 4 (XXV Sao Paulo Bienal) 2002

In de vroege ochtend van zondag 3 juni zal hij foto's maken op nu nog geheime locaties. De grootschalige kunstwerken zijn daarna van zaterdag 23 juni tot eind augustus te zien in de stad.

De in New York gevestigde kunstenaar Spencer Tunick (1967) fotografeert en filmt naakte mensen in de openbare ruimte. De creatie van zijn installaties lijken op indrukwekkende filmsets of performances, met Tunick als regisseur

In een geheimzinnig ochtendritueel ontkleden honderden tot duizenden vrijwillige modellen zich, nemen vervolgens door Tunick aangegeven posities in en wachten geduldig tot alles op beeld is vastgelegd.

Tunick heeft wereldwijd veel van deze beelden gemaakt, onder andere in Barcelona, Buenos Aires, Londen, Melbourne, New York en Sao Paulo. Het is een doorlopend kunstproject.

De manifestatie Dream Amsterdam is een initiatief en concept van directeur en curator Jamain Brighita. Meer informatie over Dream Amsterdam.

Bestel dit boek
Ontdek meer