Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Koop een print van Kees Scherer en steun het MAI!

Het MAI biedt elke maand prachtige afdrukken aan van een van hun fotografen uit de collectie. Je kunt kiezen uit twee foto's, of neem ze allebei. Zo haal je voor een sympathiek bedrag een klassieker in huis. Bovendien steun je met deze aankoop het MAI en dus het behoud van een bijzondere collectie.

De foto's worden afgedrukt op fine art pigment paper formaat 20x25 cm, beeldformaat ca. 19x20 cm, voorzien van originele stempel.
Fotovaklaboratorium De Verbeelding verzorgt de afdrukken en verzending.

foto: © Kees Scherer - Kind met paardenbloem, jaren zestig
foto: © Kees Scherer - Kind met paardenbloem, jaren zestig

De verkoopprijs bedraagt € 125,- inclusief btw en bezorging binnen Nederland.
Houd de MAI website in de gaten, de 4e editie volgt half september!

Hoe bestel je een afdruk:

Stuur een mail naar info@maibeeldbank.nl onder vermelding van
MAI Zomerserie 2020 - 3e editie
Geef je keuze aan:
1. Kind met paardenbloem, jaren zestig
2. Kus aan de Seine, Parijs

Vermeld in de mail je naam en adresgegevens (+ verzendgegevens indien afwijkend). Vervolgens ontvang je van MAI een factuur en na betaling krijg je de afdruk thuisgestuurd (track & trace).

foto: © Kees Scherer - Kus aan de Seine, Parijs
foto: © Kees Scherer - Kus aan de Seine, Parijs

De maand augustus is gereserveerd voor fotograaf Kees Scherer

Kees Scherer (1920-2993) kan met collega's als Cas Oorthuys, Sem Presser en Carel Blazer worden gerekend tot de eerste lichting naoorlogse documentaire fotografen. De stad is zijn werkterrein. Als geen ander weet hij het licht te benutten. Hij maakt graag gebruik van strijklicht, tegenlicht en schaduwen.
Na de oorlog start hij een eigen fotopersbureau en werkt voor dag- en weekbladen zoals Avenue, Margriet en Elsevier. Samen met vriend en collega Bram Wisman neemt hij in 1955 het initiatief tot de oprichting van World Press Photo.

Scherer fotografeert alles wat hem gevraagd wordt; van kantklossen in Wijdenes, een paardenkamp voor kinderen, een biljartclub voor vrouwen tot de Watersnoodramp en de Hongaarse opstand. Maar zijn hart ligt bij straatfotografie voornamelijk in Amsterdam, maar ook Londen, New York en Parijs. De kracht van Scherer's fotografie laat zich het beste samenvatten in de woorden van Jessica Voeten; "Scherer licht het ongewone uit het gewone".

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: