Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Polaroid I-2 instant camera

Polaroid I-2 instant camera

De Polaroid I-2 instant camera is geheel nieuw ontworpen en speciaal gemaakt voor degenen die van de imperfecties en het tastbare van analoge fotografie houden. Deze uitvoering combineert de tijdloze charme van analoog met moderne creatieve mogelijkheden en maakt gebruik van het scherpste Polaroid objectief dat ooit gemaakt is. Het is de eerste analoge instant camera met ingebouwde handmatige bediening.

De basisvorm van de camera wordt bepaald door de technische vereisten van het objectief: een nieuw archetype met lagere 'schouders' die benadrukken dat het objectief groter is.

In combinatie met een nieuw continu autofocussysteem met drie lensdelen levert dit de scherpste opnamen van alle Polaroid instantcamera's. Het diafragma van F8 is groot voor het filmformaat en zorgt voor creatieve portretten met een zacht bokeh.

foto: © Lou Noble

Nieuw voor Polaroid is dat de I-2 ingebouwde handmatige bediening heeft. Stel de sluitertijd en het diafragma in, gebruik diafragmavoorkeuze, sluiterprioriteit of ga volledig handmatig en bekijk alles via de ingebouwde zoeker en controleer de instellingen op het externe scherm.

Het is allemaal binnen handbereik, van het bereiken van een dromerig bokeh-effect tot het vastleggen van bewegingsonscherpte met lange belichtingen.

De I-2 heeft een nieuwe grote en heldere zoeker om je te helpen bij de compositie en controle van je Polaroid foto. Hierdoor zie je het volledig nieuwe display aan de binnenkant dat alle camerastanden en belichtingsinstellingen weergeeft die je nodig hebt.

foto: © Nakai Akio

De Polaroid I-2 camera heeft verschillende belichtingstanden ingebouwd in de camera zelf, zodat je verschillende opties kunt kiezen afhankelijk van de foto die je wilt maken. Klik gewoon op de knop OK onder het scherm om tussen de standen te navigeren.

Binnen de geselecteerde stand kun je door de verschillende waarden navigeren met behulp van de scherpstelring op het objectief. Het kleine, duidelijke scherm laat je alle instellingen en belichting zien zonder dat je door de zoeker hoeft te kijken.

De slanke zwarte vorm van de Polaroid I-2 is in Japan ontworpen. Het is iconisch en toch origineel - een echt ambachtelijk gereedschap in een elegante verpakking.

foto: © Allen Marqel

Hoewel de Polaroid I-2 werkt als een standalone camera, kun je de gratis Polaroid App downloaden om toegang te krijgen tot nog meer functies en extra controle over je fotografie. De APP is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

De I-2 is compatibel met drie verschillende soorten Polaroid instant film: i-Type, 600 en SX-70.

Belangrijkste kenmerken

 • Nieuw ontworpen 98mm F8 objectief
 • Autofocussysteem gecombineerd met LiDAR-afstandssensor
 • Ingebouwde handmatige bediening: zes standen die direct op de camera kunnen worden geselecteerd (automatisch, diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze, handmatig, meervoudige belichting en zelfontspanner)
 • Twee informatieschermen. Eén extern en een ingebouwd in de zoeker
 • APP compatibel voor toegang tot meer functies en bediening op afstand
 • Nauwkeurig, 'huidvriendelijk' flitssysteem
 • Statiefaansluiting
 • Externe flitssynchronisatiepoort
 • Ingebouwde schroefdraad voor 49mm filters
 • Interne oplaadbare lithium-ion batterij, oplaadbaar via USB-C
 • Werkt met Polaroid i-Type, 600 en SX-70 film
foto: © Coco Capitan

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe Polaroid I-2 camera is binnenkort verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 699,99. Bezoek de speciale Polaroid I-2 website voor meer informatie.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: