Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

OWC USB4 CFexpress 4.0 Type B kaartlezer

OWC USB4 CFexpress 4.0 Type B kaartlezer

De razendsnelle OWC Atlas USB4 CFexpress 4.0 Type B geheugenkaartlezer is meer dan 4x sneller vergeleken met de huidige USB 3.2 lezers. Het bespaart tijd, vernieuwt werkprocessen en maakt tijd vrij voor andere passies en projecten.

In combinatie met OWC Atlas CFA 4.0 geheugenkaarten worden daadwerkelijke overdrachtsnelheden van meer dan 3300 MB/s gehaald. Dit levert een aanzienlijke tijdsbesparing op bij het beheren en back-uppen van gegevens tijdens, of na een opname.

Om een idee te geven van de ongelooflijke snelheid van de nieuwe OWC Atlas USB4 CFexpress Type B lezer, volgen hier enkele voorbeelden uit de praktijk: het duurt slechts 6 minuten en 19 seconden om 15.000 45 Megapixel RAW-afbeeldingen plus hetzelfde aantal JPEG-afbeeldingen van een Canon R5C over te zetten. Dit is ongeveer 1,02 TB groot.

Het duurt ook slechts 5 minuten 38 seconden om 68 minuten 6K Blackmagic RAW video in Q0 compressie met 30 fps over te zetten vanaf de BMPCC 6K Pro en 5 minuten 51 seconden om 23 minuten 8K N-RAW HQ video met 60 fps vanaf een Nikon Z9.

Bij gebruik van een standaard USB 3.2 (10Gb/s) lezer is de overdrachtssnelheid veel lager. Het duurt tot maar liefst 25 minuten en 11 seconden voor de foto's, 24 minuten en 23 seconden voor de Blackmagic video en 24 minuten en 10 seconden voor de N-RAW video.

OWC biedt ook een tussenoplossing wat betreft snelheid, met de OWC Atlas FXR CFexpress Thunderbolt Reader. Deze snelle kaartlezer heeft 11 minuten en 45 seconden nodig om RAW- en JPEG-afbeeldingen, 10 minuten en 46 seconden voor Blackmagic-video en 11 minuten en 2 seconden voor N-RAW-video over te zetten naar de computer.

Het compacte ontwerp van de Atlas USB4-kaartlezer maakt hem perfect voor op reis en past daardoor gemakkelijk in elke cameratas.

Compatibel

De Atlas USB4 CFexpress 4.0 kaartlezer is ook uiterst compatibel en ondersteunt zowel CFexpress 4.0 Type B als 2.0 Type B kaarten op hun maximale snelheid. Het werkt naadloos met USB4, USB 3 en Thunderbolt 4 en 3 op Mac-, Windows- en Linux-computers. Bovendien is het ontworpen om te werken met iPads, iPhones en Chromebooks.

Prijzen en beschikbaarheid

Deze nieuwe OWC Atlas USB4 CFexpress 4.0 Type B geheugenkaartlezer is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 139,99.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: