Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Over elfjes en kogelgaten

In Over elfjes en kogelgaten reizen journaliste Anneke de Bundel en fotografe Nicole Franken door Bosnië, Schotland, IJsland, Ierland, Iraaks Koerdistan en Noorwegen. Ze reizen door gebieden waar dreigende uitbarstingen van vulkanen, geweld en eenzaamheid aan de orde van de dag zijn en waar mensen doen waar ze goed in zijn: overleven! De natuur is hun vijand én hun bondgenoot...

Zoals de scheepsbouwer die regelmatig met elfjes converseert, de Syrische vluchteling die nog altijd koffie in goudomrande kopjes serveert of de berggids die laveert tussen bermbommen en een moeder die hem dreigt uit te huwelijken. De natuur is hun vijand én hun bondgenoot. Of zoals de Koerden het verwoorden: “Alleen de bergen houden van Koerden.”

Fragment

“Er wordt aan mijn arm getrokken. Vanuit één van de auto’s komt muziek die tot ver in Iran te horen moet zijn. Het is tijd om te dansen. Mannen en vrouwen grijpen elkaars schouders en werpen hun benen hoog in de lucht. Kinderen laten vliegers op. Ik moet plassen. En hoewel me bezworen is dat hier geen bermbommen zijn, heb ik een ander probleem. “Nooit zeggen dat je moet plassen”, heeft één van de tantes gewaarschuwd. “Dat is onbeleefd. Zeg dat je moet wandelen.”

foto van kust vanuit muur met vuurtoren bekeken

Nicole Franken (fotografe) en Anneke Bundel (journaliste) alias de dames van Nomad & Villager, brengen reis-, beeldreportages en human interestverhalen over wereldbestemmingen. Ze verhalen over mensen die tegen de stroom oproeien en bestemmingen die uit beeld dreigen te raken. De dames worden regelmatig gelauwerd o.a. voor de Travel Photographer of the Year (TPOTY).

Uit de pers

'Dit boek is geschreven in de beste traditie van VPRO’s buitenlandprogramma ‘Diogenes’. Ga tijdelijk leven met mensen die de crisis aan den lijve ondervinden. Daar zie je de spiegel van de wereldpolitiek. Anneke de Bundel en Nicole Franken doen precies dat in 'Over elfjes en kogelgaten'. Lezen!' - Lex Runderkamp, reizend verslaggever Arabische wereld NOS.

foto van kust met rotsen en grijze wolken

'Dagdromen van reizen in verre landen, de plaatselijke bevolking leren kennen. Met heerlijke verhalen en mooie foto’s. Een echte aanrader!' - Raymond Rutting, freelance fotograaf voor o.a. de Volkskrant en National Geographic.

Met een voorwoord van Jimmy Nelson.

Over elfjes en kogelgaten - Berichten uit een vergeten landschap -Anneke de Bundel en Nicole Franken (Nomad & Villager)
Pagina's: 128 (12 verhalen en 70 foto's)
Prijs: € 49,95
Uitgever: KNNV Uitgeverij

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: