Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Nieuwe Leica D-Lux 8 camera

Leica D-Lux 8 camera

In 2003 introduceerde Leica, als Duitse fabrikant, de eerste D-Lux camera. Acht generaties en talloze speciale edities later brengt Leica met de nieuwe D-Lux 8 een typische Leica-ervaring in een compacte en toegankelijke vorm.

Het iconische ontwerp van het legendarische merk Leica, dat wereldwijd wordt erkend als marktleider in het premium segment camera's, zorgt voor een beter gebruiksgemak. De bedieningselementen zijn vereenvoudigd en ergonomisch verplaatst, terwijl de gebruikersinterface, geïnspireerd op de populaire full-frame Leica Q camera's, nog gebruiksvriendelijker is geworden.

De Leica D-Lux 8 is uitgerust met een 4/3" CMOS-sensor met 21 megapixels (effectief 17 MP), een lichtsterke Leica DC Vario-Summilux 10.9-34 f/1.7-2.8 ASPH. zoomobjectief (gelijk aan een 24-75mm bij full-frame formaat), een intuïtief ontwerp en een naadloze connectiviteit met de Leica FOTOS-app via Wi-Fi.

Deze Leica D-Lux biedt als eerste de mogelijkheid om te fotograferen in het Adobe DNG-formaat. De compacte flitser is meegeleverd.

Een nieuwe reeks aan relevante accessoires omvat een handgreep, draagriemen, polsriemen en leren beschermers die verkrijgbaar zullen zijn in meerdere kleuren. Extra accessoires zoals een automatische lensdop, zachte ontgrendelknoppen en een selectie tassen, waaronder o.a. een heuptas en slingtas, bieden extra mogelijkheden.

Prijs en beschikbaarheid

De Leica D-Lux 8 zal vanaf 2 juli 2024 in Nederland verkrijgbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van € 1.590,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: