Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

New York - foto's van Serge Ramelli

foto: © 2015 Serge Ramelli and YellowKorner. All rights reserved. Subway Upper West Side
foto: © 2015 Serge Ramelli and YellowKorner. All rights reserved. Subway Upper West Side

Wat is er uniek aan zwart-wit urban fotografie? Het geeft de kijker een historische beleving of laat een stad vanuit een speciale invalshoek zien. De fotografie van Serge Ramelli doet beide, en zelfs meer dan dat; met zijn ervaring als filmregisseur gaat deze fotograaf ook actief op zoek naar lokaties die een zekere spanning oproepen.

De New York skyline of de typische straatbeelden zijn vormgegeven als een podium waar niets gebeurt en niets hoeft te gebeuren, maar wekken de indruk alsof je naar een scène uit een speelfilm kijkt. Met New York als onderwerp is er verder niet veel meer nodig.

Hoewel hij vergelijkbaar is met Ansel Adams in techniek en expressie, is Serge Ramelli een hedendaagse fotograaf in de juiste zin van het woord, voortdurend experimenterend met nieuwe technische mogelijkheden.

Na Parijs, was New York de eerste keuze voor Serge Ramelli's fotografische tweeluik van hedendaagse stadsgezichten, en het is zeker geen toeval dat de fotograaf deze enorme stad als onderwerp koos voor zijn tweede boek. Hoe kon hij als filmliefhebber geen hulde brengen aan deze stad? Na meer dan een eeuw legendarische cinematografie bleek New York de best gekozen lokatie.

Sergi Ramelli is voortdurend op zoek naar spectaculaire lichtsituaties, zowel natuurlijke als kunstmatige, en daarom is New York met zijn gigantische reclames en schreeuwerige borden de uitgelezen stad om hiervoor als decor te dienen.

New York - Photographs by Serge Ramelli Tekst in Duits, Engels en Frans
Pagina's: 176 (88 zwartwitfoto's)
Prijs: € 59,90 
Uitgever: teNeues

Niet meer leverbaar, een alternatief is New York New York van Richard Koek.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: