Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Museum Helmond presenteert foto's van Steve McCurry

In samenwerking met (Studio) Steve McCurry en Magnum Photos is bij Museum Helmond van 7 maart t/m 10 september Photographs from the East te zien. Het is de eerste grote overzichtstentoonstelling van deze gevierde Amerikaanse fotograaf in Nederland.

De bekendste foto van zijn hand is die van het Afghaanse meisje The Afghan Girl die McCurry maakte in een vluchtelingenkamp in Pakistan. Het portret van dit meisje met de felle groene ogen werd wereldberoemd toen het in 1985 op de cover van National Geographic verscheen. Dit ‘fotografisch icoon’ is vanwege de huidige vluchtelingenstromen nog steeds actueel.

‍foto: © Steve McCurry / Magnum Photos.Taj and train, Agra, India, 1983
‍foto: © Steve McCurry / Magnum Photos.Taj and train, Agra, India, 1983

De expositie in de Kunsthal in Helmond toont naast The Afghan Girl nog 137 andere (groot formaat) kleurenfoto’s uit de periode 1979 tot 2016. Steve McCurry (VS, 1950) excelleert door zijn persoonlijke benadering van mensen. Ook weet hij altijd weer de lokale kleurenpracht en lichtval die hij op zijn reizen aantreft, te vangen. De tentoongestelde foto’s komen uit zijn favoriete continent Azië. Hij reisde naar landen als Afghanistan, India, Kashmir, Sri Lanka, Indonesië, Birma/Myanmar, Bangladesh, Cambodia, Tibet en Vietnam. De meeste foto’s in de tentoonstelling nam McCurry in India en Afghanistan.

Meer info op www.museumhelmond.nl.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: