Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Mother - Marsel van Oosten

foto: © Marsel van Oosten - International tiger day—South Africa
foto: © Marsel van Oosten - International tiger day—South Africa

Deze verbluffende ode aan Moeder Aarde onthult haar schoonheid, diversiteit en kwetsbaarheid over alle continenten. Een mooi en krachtig boek voor iedereen die houdt van landschap, dieren in het wild en spectaculaire natuurfotografie.

Fotograaf Marsel van Oosten staat bekend om zijn meesterlijke samenspel van compositie, belichting, kleur en perspectief. Voor hem is eenvoud het summum van verfijning. Met Moeder Natuur legt de internationaal bekende fotograaf enkele van de grootste bezienswaardigheden vast die de natuur nog te bieden heeft.

Tijdens een wereldtournee die alle continenten aandoet, legt Van Oosten zowel dieren in het wild als het landschap vast, waarbij hij zijn lens richt op stokstaartjes en apen, vogels en beren, de ruige canyons van Noord-Amerika en het ijzige terrein van de pinguïns.

Fotoboek: Mother - A Tribute to Mother Earth van Marsel van Oosten,

Deze foto's gaan niet alleen over schoonheid: ze gaan ook over urgentie. We leven in een tijd waarin steeds meer soorten met uitsterven worden bedreigd en waarin een groot deel van de natuurlijke wereld aan het verdwijnen is, of al verloren is gegaan.

Sommige van deze bedreigde soorten en kwetsbare habitats zijn bekend; anderen niet. Met een voorwoord van evolutiebioloog Bret Weinstein en een interview met Marsel van Oosten door journalist Aleena von Storms, maakt Mother het bewustzijn van de omvang van de natuurcrisis bewust.

van Oosten zal de opbrengst van het boek doneren aan het Canopy Project, een boomplant-initiatief dat over de hele wereld actief is. Extreme ontbossing en de uitroeiing van hele ecosystemen zijn de belangrijkste oorzaken van het uitsterven van soorten. Hoe meer gebieden worden herbebost, hoe groter de kans dat dieren overleven en zelfs weer gedijen.

foto: © Marsel van Oosten - The Tower, Botswana. Foto van giraffekop met volle maan
foto: © Marsel van Oosten - The Tower, Botswana

Marsel van Oosten werd geboren in Rotterdam in 1967. Hij is de enige fotograaf ter wereld die de zogenaamde Grand Slam van de natuurfotografie heeft gewonnen: Wildlife Photographer of the Year, International Nature Photographer of the Year en Travel Photographer of the Year. Zijn foto's zijn te zien in tal van galeries en musea. Hij woont in Knysna, Zuid-Afrika, met producer en videograaf Daniella Sibbing. Het paar is gespecialiseerd in internationale natuurfotografie en reizen onder de naam Squiver.

The Tower, Botswana. I shot this photograph on a very windy morning when there was a lot of dust in the air, which can create very colorful sunrises and sunsets. This giraffe was annoyed by the red-billed oxpeckers that were harassing it. Every now and then it would violently shake its head, which made the birds fly off, only to return a few seconds later.

International tiger day, South Africa. Tigers are like humans — they all have different characters, and different behavior. Over the years, I have spent a lot of time with this particular female as she was not only very pretty, but also very relaxed. As a result, her cubs were also very relaxed almost from the moment they set foot outside their den for the first time.

Vertaling: © Fotografie.nl

Mother, A Tribute to Mother Earth - Marsel van Oosten
Pagina's: 320
Prijs: € 85,00
Uitgever: teNeues

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: