Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica SL: 14-24mm F2.8 en APO 21mm F2

Leica SL ultragroothoekobjectieven: Leica Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. en Leica Super-APO-Summicron-SL 21 f/2

Leica breidt het SL-systeem uit met twee nieuwe ultragroothoekobjectieven: Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. en Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. Beide nieuwe objectieven versterken niet alleen het Leica SL-systeem, maar ook het steeds groter wordende portfolio van de L-Mount alliantie.

Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH.

Met de Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. biedt Leica voor het eerst een brandpuntsafstand van 14 mm voor het SL-systeem. Dankzij het constant grote diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik kunnen indrukwekkende opnamen en video's van de hoogste kwaliteit met veel contrast worden gecreëerd.

De zeer grote diagonale beeldhoek van maximaal 114 graden leidt normaal gesproken tot onvermijdelijke vervormingen en aberraties in ultragroothoekobjectieven, maar deze worden nu gecompenseerd door de geavanceerde optische constructie van het objectief. Zo zijn onderwerpen tot in de hoeken scherp bij elk diafragma en iedere brandpuntsafstand.

In dit nieuwe Vario-objectief compenseren 18 lensdelen in 13 groepen chromatische aberraties en zorgen drie asferische lensdelen voor de beste beeldkwaliteit in foto en video. Het brandpuntsbereik van 14 tot 24 mm maakt dit ultragroothoekzoomobjectief een fijn hulpmiddel voor talloze fotografische toepassingen zoals architectuur en interieuropnamen, reportages dicht op de actie, en astro- en landschapsfotografie.

In het nieuwe zoomobjectief wordt ongewenst strooilicht voorkomen door een multi-coating van de glasoppervlakken en een vaste metalen zonnekap. Deze laatste dient ook als robuuste bescherming voor de sterk gebogen frontlens.

De Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. is verder voorzien van een speciale filterhouder aan de zijkant van de bajonetvatting. In combinatie met de Leica Vario-Elmarit-SL 24-70 f/2.8 ASPH. dekt dit nieuwe ultragroothoekzoomobjectief een breed brandpuntsbereik en zorgt het voor relatief lichte bagage met volledige flexibiliteit.

Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH.

De Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. is 's werelds eerste APO-objectief met een brandpuntsafstand van 21 mm. Het groothoekobjectief voldoet aan de hoogste professionele eisen en biedt een consistente scherpte tot in de uiterste hoeken van het beeld.

Net als de reeds beschikbare objectieven met een brandpuntsafstand van 28, 35, 50, 75 of 90 mm, heeft de Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. dezelfde compacte afmetingen met dezelfde E67 filterdiameter - ondanks de extreme beeldhoek.

Deze kijkhoek van de Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. is geschikt in landschapsfotografie, binnenshuis, tijdens reportages, in de studio en bij architectuurfotografie. De kortste scherpstelafstand van slechts 21 cm zorgt ook voor effectieve detailopnamen, terwijl het grote maximale diafragma extra creatieve mogelijkheden biedt dankzij het selectieve gebruik van scherpte en onscherpte.

De 14 nauwkeurig gemaakte lensdelen, waarvan drie met een asferisch oppervlak, zijn verdeeld over 11 groepen en dragen bij aan de hoge beeldkwaliteit, zelfs met het diafragma volledig open. Het objectief heeft een apochromatische correctie van dit objectief: het merendeel van de gebruikte lenselementen is gemaakt van kwalitatief speciaal glas dat alleen met de meest geavanceerde productiemethoden verwerkt kan worden.

Beschikbaarheid en prijzen

De verkoopprijs van de Leica Super-Vario-Elmarit-SL 14-24 f/2.8 ASPH. bedraagt € 2.500,- inclusief btw. De Leica Super-APO-Summicron-SL 21 f/2 ASPH. heeft een verkoopprijs van € 5.300,- inclusief btw. Beide nieuwe Leica SL-objectieven zijn verkrijgbaar.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: