Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica D-Lux 7 007 Edition

Leica D-Lux 7 007 Edition

Voor wie fan is van James Bond èn van fotografie is er nu de Leica D-Lux 7 007 Edition. De presentatie van deze gelimiteerde speciale editie van Leica's high-end compactcamera gaat in Londen zelfs gepaard met een fototentoonstelling van het fotoarchief van zestig jaar James Bond-films.

Al sinds de eerste film in 1962, Dr. No, speelt fotografie een centrale rol in het James Bond-universum. In On Her Majesty's Secret Service (1969) gebruikte James Bond bijvoorbeeld de Minox om heimelijk de locaties van agenten met dodelijke biologische wapens vast te leggen.

Filmproducent Michael G. Wilson, die een fervent fotograaf en gepassioneerd verzamelaar is, heeft het fotoarchief van EON opengesteld voor een tentoonstelling van legendarische Bond-foto's. De tentoonstelling Photographs from the James Bond Archive is nog te zien in Leica Gallery London tot 21 maart 2023.

De gelimiteerde speciale editie biedt een elegant design en wordt geleverd met een reeks exclusieve accessoires.

De camerabekleding van de Leica D-Lux 7 007 Edition is gemaakt van hoogwaardig materiaal met ruitvormige structuur. Dit ruitvormige patroon wordt herhaald op de handgreep, die samen met de polsband zorgt voor een optimale hantering van de camera.

De bovenplaat is versierd met het beroemde 007-logo; de set bevat ook een automatische lensdop met het klassieke 'gun barrel'-ontwerp, beroemd door de openingssequentie van James Bond-films. Een ander onderscheidend element van deze speciale set is de lederen houder in de stijl van een holster, waarmee de camera comfortabel vervoerd kan worden en toch altijd klaar is voor actie.

Met een grote beeldsensor en lichtsterke Leica DC Vario-Summilux 10.9-34 f/1.7-2.8 ASPH. (24-75mm t.o.v. full-frame) combineert de Leica D-Lux 7 een uitstekende beeldkwaliteit met compacte afmetingen.

Prijs en beschikbaarheid
Ter ere van de James Bond film franchise die dus begon met de release van Dr. No in 1962, is de speciale editie beperkt tot precies 1.962 stuks. De set wordt geleverd in een speciaal ontworpen presentatiedoos en zal vanaf eind februari 2023 in Nederland verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De adviesprijs bedraagt € 1.990 EUR inclusief btw.

Met dank aan Transcontinenta.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: