Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Koop een print van Paul Huf en steun het MAI!

Beroemde fotograaf Paul Huf aan de muur

Het MAI biedt vanaf juni elke maand prachtige afdrukken aan van een van de fotografen uit de collectie. Zo haal je voor 125 euro een klassieker in huis. Bovendien steun je met deze aankoop het MAI en dus het behoud van een bijzondere collectie.

De foto's worden afgedrukt op fine art pigment paper formaat 20x25 cm, beeldformaat ca. 19x20 cm, voorzien van originele stempel.
Fotovaklaboratorium Frits Tijbout Artprints verzorgt de afdrukken en verzending.

foto: © Paul Huf/MAI - Modellen in couture van modeontwerper Dick Holthaus in zijn salon, Amsterdam 1963
foto: © Paul Huf/MAI - Modellen in couture van modeontwerper Dick Holthaus in zijn salon, Amsterdam 1963

De verkoopprijs bedraagt € 125,- inclusief btw en bezorging binnen Nederland.

Hoe bestel je een afdruk:

Stuur een mail naar info@maibeeldbank.nl onder vermelding van
MAI Herfstaanbieding 2020 - 2e editie
Geef je keuze aan:
1. Ajax 1967 *(beeldformaat groot, B 19 x H 24 cm)
2. Modellen Dick Holthaus 1963

Vermeld in de mail je naam en adresgegevens (+ verzendgegevens indien afwijkend). Vervolgens ontvang je van MAI een factuur en na betaling krijg je de afdruk thuisgestuurd (track & trace).

© Paul Huf/MAI - 1967, Ajax voetballers Johan Cruijff, Klaas Nuninga, Sjaak Swart en Piet Keizer
foto: © Paul Huf/MAI - 1967, Ajax voetballers Johan Cruijff, Klaas Nuninga, Sjaak Swart en Piet Keizer

De maand november is gereserveerd voor fotograaf Paul Huf

Paul Huf (1924 - 2002) wordt geboren in Amsterdam, als zoon van toneelspeler Paul Huf sr. Hij is al op vrij jonge leeftijd gefascineerd door fotografie. In het tuinhuis richt hij een donkere kamer in en leert door zelf te experimenteren het ontwikkelen en afdrukken. Klasgenoten poseren voor zijn camera waarna zij de afdrukken bij hem kunnen bestellen.

Tijdens de oorlog duikt het gezin noodgedwongen onder in Naarden. Na de oorlog keert Huf terug naar Amsterdam. Hier begint zijn professionele carrière als fotograaf. Zijn eerste opdracht komt via de beroemde toneelspeler Ko van Dijk, hij mag de officiële toneelportretten van het gezelschap Comedia maken.

Huf ontwikkelt zich in de daarop volgende jaren als 'het boegbeeld' van de Nederlandse fotografie. Met opdrachtgevers als Grolsch, Philips, KLM, Avenue en Margriet. Of het nu om reclame-, modefotografie, bedrijfsreportages of glamour portretten gaat, zijn handtekening is altijd zichtbaar: de pure en eenvoudige, maar perfect geregisseerde scène.

Als de Rijksvoorlichtingsdienst zijn uitzonderlijke kwaliteiten als portretfotograaf ontdekt mag Huf in de jaren vijftig foto’s maken van Koningin Juliana en Prins Bernhard en wordt zijn naam bekend bij het grote publiek. Het Rijksmuseum besluit in 2000 een aankoopfonds voor fotografie naar hem te vernoemen, het Paul Huf Fonds en heeft inmiddels een deel van zijn werk opgenomen in hun collectie.

Kijk voor meer informatie over deze aanbieding op maibeeldbank.nl/printverkoop.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: