Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Je foto’s tentoonstellen op een website

camera-photography-design-studio-editing-concept

Als (hobby)fotograaf kan het zeer interessant zijn om je foto’s tentoon te stellen op het internet. Veel fotografen worden op die manier ontdekt. Je kunt je foto’s onder meer delen via social media als Instagram, maar je kunt ook een eigen website maken. Alleen, hoe realiseer je nu precies een website om jouw foto’s op tentoon te stellen? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Om te beginnen moet je een domeinnaam registreren

Wil je als fotograaf je foto’s op je eigen website plaatsen, dan is een domeinnaam registreren de eerste stap. De domeinnaam is de naam van je website. Die naam is vaak het eerste wat iemand ziet. Daarom is het niet onbelangrijk om een goede naam te verzinnen.

Belangrijk is om een naam te verzinnen die goed bij je past. Je kunt de domeinnaam heel algemeen houden, maar je kunt ook voor een meer specifieke en unieke naam gaan. Zodra je eenmaal een naam hebt bedacht, is het belangrijk om de beschikbaarheid te controleren. Heb je dat gedaan, dan kun je de domeinnaam registreren.

Een WordPress website maken

Als je tegenwoordig een website laat maken, zul je in veel gevallen een WordPress website krijgen. Met WordPress is het mogelijk om voor relatief weinig geld een top website neer te zetten.

Dat is echter niet de enige reden dat veel mensen voor dit platform kiezen. Dat heeft namelijk ook te maken met het feit dat WordPress open source is en er veel plug-ins te verkrijgen zijn. WordPress wordt bovendien goed bijgehouden, waardoor er bijna geen veiligheidsrisico’s zijn. Wanneer deze zich wel een keer voordoen, zal er al snel een update worden uitgebracht.

Indien je vrij handig bent en de tijd hebt, kun je ook zelf een WordPress website bouwen. Of je nu zelf je website maakt of dit aan een expert overlaat, het is altijd belangrijk om voor goede WordPress webhosting te kiezen. Je hosting heeft namelijk veel invloed op hoe snel je website is. Bovendien zorgt een goede hostingpartij er ook voor dat jouw website altijd te bereiken is.

Gemakkelijk je eigen foto’s uploaden

Het voordeel van WordPress is dat je vrij eenvoudig aanpassingen kunt maken aan de website. Dat kan voor jou als fotograaf erg prettig zijn, omdat je waarschijnlijk regelmatig foto’s maakt die je graag uploadt.

Hoe je de foto’s kunt uploaden is afhankelijk van het exacte ontwerp van je website. Je kunt de foto’s bijvoorbeeld toevoegen aan een blog, maar het kan ook dat jouw website een pagina met een fotocollage heeft. Het uploaden van je eigen foto’s is in ieder geval nooit moeilijk met WordPress.

Combineer je website met social media

Heb je eenmaal een website waar jij je foto’s kunt tentoonstellen? Dan raden we je aan om deze met social media te combineren. Zo bereik je een groter publiek met je foto’s. Blijf je mooiste foto’s dus ook vooral op Instagram posten. Wanneer je een prachtige website hebt en ook op social media actief bent, is het slechts een kwestie van tijd voordat je meer volgers krijgt.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: