Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotografie tips van beroemde fotografen op Instagram

De beste tips voor beginnende fotografen van Instagrammers die het hebben gemaakt.

De Through My Lens website van Canon toont de fotografische reis van acht fotografen die nu samen twee miljoen Instagram volgers hebben. Maar die kregen ze niet zomaar. Door hard te werken en te leren van de vele lessen gedurende dit proces kregen ze hun vak langzaam onder de knie waardoor trouwe volgers zich aanmeldden. Lees hier alvast hun korte tips voor aspirant-fotografen.

Kristina Makeeva

"Instagram is een geweldige tool voor fotografen. Dankzij de directe feedback van volgers krijgt je een stimulans om elke dag foto's te maken; en iedere foto moet mooier zijn dan de vorige. Kijk goed rond: er zijn zoveel getalenteerde mensen op het platform waarmee je kunt samenwerken of waar je inspiratie uit kunt putten. Je hebt een goede werkethiek nodig. Je moet studeren, werken en informatie zoeken. Als autodidact blijf ik elke dag leren. Probeer de juiste informatie te vinden en toe te passen, neem hiervoor de tijd en blijf geduldig."

Kristina Makeeva - Instagram: 500k+ - @hobopeeba, vrouw in jurk in kathedraal
Kristina Makeeva - Instagram: 500k+ - @hobopeeba

Emilie Ristevski

"Het meest waardevolle dat je kunt doen is te ontdekken wat voor foto's je wilt gaan maken en waarom. Het spelen met verschillende media en fotografiestijlen is een goed begin.
Dingen gaan meestal niet zoals gepland bij een opname, echter die bijkomende incidenten kunnen er vaak toe leiden dat een project in een nog opwindendere richting gaat dan oorspronkelijk gepland."

Emilie Ristevski - Instagram: 1m+ - @helloemilie, huisje aan de kust
Emilie Ristevski - Instagram: 1m+ - @helloemilie

Scott Rankin

"Oefen met je apparatuur. Neem zoveel foto's als je kunt. Zoek in reisfotografie naar de kleine dingen om je heen en de manier waarop objecten en de omgeving op elkaar inwerken. Probeer die interactie op zoveel mogelijk manieren vast te leggen. Koop de beste uitrusting mogelijk, echter jouw visie is het meest elementaire gereedschap.
Laat je inspireren door je favoriete fotografen en probeer aspecten van hun afbeeldingen in je eigen foto's te verwerken. Dat kan gaan over stijltoepassingen, kadering, onderwerp, gebruik van licht en schaduw, etc. Als je dit doet met een grote verscheidenheid aan fotografische stijlen die je inspireren, kan het je helpen een look te creëren die het beste overeenkomt met je eigen visie."

Scott Rankin - Instagram: 181k - @othellonine, portret
Scott Rankin - Instagram: 181k - @othellonine

James Relf-Dyer

"Probeer te werken met de 'Rule of Thirds' in alle foto's die je maakt. Stel je voor dat je foto horizontaal en verticaal in drieën gedeeld wordt, waardoor je negen segmenten krijgt. Plaats de belangrijkste elementen van de foto langs de horizontale en verticale lijnen. In veel opvallende landschapsfoto's is de horizon in het bovenste derde deel en valt de rest van het beeld daaronder.
Het is belangrijk voor elke beginnende fotograaf om te leren cameratrilling te vermijden. Gebruik een korte sluitertijd en zorg ervoor dat de camera stevige ondersteuning krijgt, bijvoorbeeld met een statief.
Houd als vuistregel je ISO tussen 100-500 bij buiten fotograferen. Probeer tijdens het fotograferen binnen 1600 vast te houden. Houd 's nachts de ISO lager dan 1000, gebruik een langere sluitertijd en gebruik een statief als een tegengewicht."

James Relf-Dyer - Instagram: 290k+ - @jamesrelfdyer, water bergen en stadje met kerk
James Relf-Dyer - Instagram: 290k+ - @jamesrelfdyer

Jessica Bubb

"Begin gewoon met fotograferen. Oefening baart kunst! Het is gemakkelijk om de grote influencers op Instagram te gaan kopiëren. Maar het beste advies zou zijn om je eigen stijl te ontwikkelen. Heb je een DSLR, stop dan met fotograferen op automatisch en gebruik de handmatige instellingen. Je hebt dan veel meer controle over het eindresultaat."

Jessica Bubb - Instagram: 200k+ - @rusticbones, vogeltje op tak met strakblauwe lucht
Jessica Bubb - Instagram: 200k+ - @rusticbones

Loïc Lagarde

Maak opnamen in RAW. Vooral als je een beginner bent. Je zult dan in staat zijn om je foto te bewerken en indien nodig correcties aan te brengen. Fotografeer niet in automatische instellingen. Sta vroeg op voor het beste licht en de beste sfeer, of je nu landschappen, steden of mensen fotografeert."

Loïc Lagarde - Instagram: 130k+ - @loic.lagarde, arc de triomph
Loïc Lagarde - Instagram: 130k+ - @loic.lagarde

Harry Sinclair

"Vermijd drukte - soms is vroeg opstaan de beste optie om de foto te nemen. Verlaat de locatie niet voordat je tevreden bent met de opname. Vertel jezelf dat er iets moet worden gecreëerd en dan gebeurt dat ook wel en dan krijg je die 'feelgood buzz'."

Harry Sinclair - Instagram: 45k+ - @harrysinclairphotography, vrouw loopt langs groene muur in India
Harry Sinclair - Instagram: 45k+ - @harrysinclairphotography

Carmen Huter

"Gebruik het licht. Hoewel je midden in de dag nog steeds een geweldige foto kunt maken, geven de uren vóór zonsopgang en na zonsondergang je de meeste kans om geweldige foto's te maken. Hoewel het misschien contra-intuïtief klinkt: leg af en toe je camera neer en ervaar een locatie eerst met je ogen voordat je er door de zoeker naar kijkt."

Carmen Huter - Instagram: 100k+ - @carmenhuter, huisje aan water in sneeuw met weerspiegeling
Carmen Huter - Instagram: 100k+ - @carmenhuter

Lees hier meer.

Vertaling: © Fotografie.nl, tekst Hannah Waters

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: