Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Hoe doe je dat: De algehele belichting aanpassen

Hoe doe je dat in Photoshop: De algehele belichting aanpassen

Hoe doe je dat in Photoshop van Scott Kelby is ontworpen om je snel naar de specifieke technieken, instellingen en snelkoppelingen in Photoshop te leiden. In de serie Hoe doe je dat lees je alvast tips uit Hoofdstuk 3, Camera Raw meester worden.

Hoe doe je dat: De algehele belichting aanpassen

Er zijn verschillende manieren om de lichtintensiteit van een foto te wijzigen. Een veelgebruikte methode is de Belichting schuifregelaar, te vinden in het deelvenster Standaard.

Deze regelaar past voornamelijk het middentoonbereik van de foto aan, zonder de allerlichtste (witte) en allerdonkerste (zwarte) tinten te beïnvloeden. Het effect op het algemene uiterlijk van de foto is dus aanzienlijk.

In oudere versies van Camera Raw was deze functie bekend als Helderheid, wat een duidelijker beeld gaf van de actie: het aanpassen van de helderheid van een foto.

Door de Belichting schuifregelaar naar rechts te verplaatsen, maak je de foto lichter; naar links verplaatsen maakt het donkerder.

Tekst: © Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop? 2e editie

Scott Kelby, hoe doe je dat in Photoshop? 2e editie
Pagina’s: 320
Prijs: € 39,99
Uitgever: VanDuuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: