Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Hasselblad XCD 2.5/25V ultragroothoek voor nachtfotografie

Hasselblad XCD 2.5/25V ultragroothoekobjectief

De Hasselblad XCD 2.5/25V is een ultragroothoekobjectief dat speciaal ontworpen is voor nachtfotografie. Dit objectief, met een brandpuntsafstand equivalent aan 20mm in full-frame formaat, en een maximaal diafragma van f/2.5, is ontworpen om stedelijke nachtlandschappen, sterrenhemels en environmental portretten op buitengewone wijze vast te leggen.

Het objectief combineert Hasselblad's legendarische optische prestaties met geavanceerde technologieën zoals een lineaire stappenmotor voor snelle en stille autofocus, en een grootschalige centraalsluiter die flitssynchronisatie mogelijk maakt bij alle sluitertijden, tot 1/4000s.

De Hasselblad XCD 2.5/25V heeft een hoogwaardig optisch ontwerp met dertien elementen in tien groepen, inclusief vier asferische elementen en drie ED-elementen.

Dit ontwerp is geoptimaliseerd voor camera's met een resolutie van 100 megapixels, wat zorgt voor heldere, scherpe foto's vanuit het midden tot aan de randen en effectief chromatische aberratie tegengaat.

Het objectief blijft compact, levert superieure resolutie en kleurnauwkeurigheid, en beschikt over een groot diafragma voor uitstekende prestaties in verschillende lichtomstandigheden.

Met een minimale scherpstelafstand van slechts 25 cm en een maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:5.8, is deze lens ideaal voor het gedetailleerd vastleggen van onderwerpen zoals gastronomische gerechten en bloemen.

Het groothoekperspectief biedt flexibiliteit in compositie, terwijl het grote diafragma helpt om het onderwerp te benadrukken en de expressiviteit van het beeld te verhogen.

Het ontwerp van het objectief combineert stijl en functionaliteit met een metalen behuizing, met subtiel gegraveerde 'V'- en 'H'-logo's, en een scherpstelring die moeiteloos wisselt tussen autofocus en handmatige scherpstelling. Schaalmarkeringen op het objectief bieden directe controle over de scherpstelling.

De Hasselblad XCD 25/25V bereikt een snelle en vloeiende autofocus dankzij een lineaire stappenmotor en een compacte lensgroep, die samen zorgen voor nauwkeurige en snelle bewegingen tijdens het scherpstellen.

Het objectief is uitgerust met een grote diameter centraalsluiter die sluitertijden tot 1/4000s mogelijk maakt. Dit stelt fotografen in staat om met flitslicht te synchroniseren met alle sluitertijden van de camera, wat een aanzienlijk voordeel is bij flitsfotografie.

Zo kan in helder daglicht de flits gebruikt worden om de omgeving te verdonkeren, het onderwerp uit te lichten en bewegingen scherp vast te leggen.

Prijs en beschikbaarheid

De Hasselblad XCD 25/25V is beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 4.199,00 inclusief btw.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: