Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Handboek Landschapsfotografie

Handboek Landschapsfotografie - Bob Luijks, Daan Schoonhoven

Landschappen vormden de eerste onderwerpen die op de foto vastgelegd werden. Met een vereiste belichtingstijd van meerdere uren was dat een logische
keuze. Landschapsfotografie is sindsdien altijd populair gebleven. Je vind landschappen immers overal. Dat wil echter niet zeggen dat ieder landschap ook direct een geslaagde foto oplevert.

Dit Handboek Landschapsfotografie neemt je stap voor stap bij de hand, zodat ook jij thuiskomt met een topfoto. Het voorziet in de behoefte van een actueel boek dat alle aspecten van de landschapsfotografie beschrijft en verbeeldt.

Landscape photography is the supreme test of the photographer - and often the supreme disappointment ~ Ansel Adams

In het boek ontdek je vier verschillende typen hoofdstukken. Je herkent het type aan het bolletje waar ieder hoofdstuk mee begint.

Kennis
In deze hoofdstukken vind je voornamelijk theorie, (technische) informatie en achtergrondkennis, noodzakelijk als basis voor elke landschapsfotograaf.

Praktijk
Na de opgedane kennis ga je met de praktijkgerichte hoofdstukken het veld in. Ieder hoofdstuk behandelt weer een ander praktisch onderwerp, variërend van licht, weer, gebruik van apparatuur tot creatieve fotografie. Deze hoofdstukken reiken jou alle handvatten aan om zelf op pad te gaan.

Op pad
In deze rubriek wordt het nog concreter. Verschillende speciale technieken die jou in staat stellen het maximale uit het landschap te halen, worden hier aan je voorgesteld. De Op pad-hoofdstukken vormen daarmee een soort miniworkshops.

Spotlight
De Lage Landen kennen veel fotogenieke landschapstypen. Veel daarvan ontdek je in de ‘spotlighthoofdstukken’, uiteraard met alle informatie over het fotograferen van deze specifieke plekken.

De laatste twee rubrieken vind je verspreid door het boek als een gekleurde confetti. De volgorde waarin de kennis- en praktijkhoofdstukken staan, kent een duidelijke logica. Allereerst kom je hoofdstukken tegen die je de noodzakelijke voorkennis geven vóór je überhaupt begint aan landschapsfotografie.

Via de technische informatie (zoals instellingen) beland je bij de middensectie van het boek. Dit is in z’n geheel gewijd aan de praktijk van de landschapsfotografie, geïllustreerd met honderden schitterende foto’s.

De afsluitende hoofdstukken behandelen thema’s die meer overstijgend zijn of gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling, zoals projectmatig werken en de verwerking tot eindproduct. Deze opbouw betekent niet dat je dit boek ook per se in deze volgorde zou moeten lezen. Beperk je eens tot de aspecten waar je nog moeite mee hebt en ga daar concreet mee aan de slag. Stapje voor stapje.

Met foto's van landschapsfotografen Ron ter Burg, Piet Haaksma, Marijn Heuts, Nico van Kappel, Danny Laps en Bob Luijks.

Handboek Landschapsfotografie - Bob Luijks, Daan Schoonhoven
Aantal pagina’s: 324
Prijs: € 39,90
Uitgever: Pixfactory

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: