Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Fotograferen in elke situatie

Bijna elke fotograaf krijgt ermee te maken: ruimte, of het gebrek daaraan. Vaak resulteert dit in improvisaties op het laatste moment en dat is jammer, want het komt de kwaliteit van het eindresultaat niet altijd ten goede.

Focus op fotografie - Fotograferen in elke situatie - Frank Doorhof, isbn 9789463561105

In dit boek legt fotograaf Frank Doorhof uit hoe je mooie foto’s kunt schieten in nagenoeg elke situatie. Het argument “Ik heb geen goede ruimte” wordt in ieder hoofdstuk verder ontkracht, en als jij ook tot de groep fotografen behoort die hiermee te maken heeft, of die gewoon wil leren om in iedere situatie mooie foto’s te maken, dan is dit absoluut het boek voor jou. Daarbij is het aangevuld met veel prachtige voorbeeldfoto’s uit de dagelijkse (model)fotografiepraktijk van Frank.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

  • Spelen met licht
  • De juiste hardware kiezen
  • Camera’s en lenzen
  • Tethering
  • Flitsen en andere vormen van belichting
  • Locaties, ruimten, materialen en accessoires
  • Studio en bedrijfspand inrichten
  • Fotograferen op locatie

Daarnaast geeft Frank je tips over de zakelijke kant van fotografie. Met meer dan tien jaar ervaring in het geven van workshops modelfotografie aan zowel beginners als professionals krijgt Frank veel vragen over alles wat met de studio te maken heeft. Dit boek is dan ook een A-Z-gids voor het opbouwen van een studio/werkomgeving in welke situatie dan ook.

"Ik kan je overladen met theorie voor specifieke toepassingen, of lichtopstellingen voor speciale situaties, maar wat ik je dan feitelijk leer is eigenlijk alleen van toepassing op die specifieke situatie.Dan moet ik er eigenlijk ook bij vertellen op hoeveel cm de flitser stond, onder welke hoek, welke modifier er gebruikt is enzovoort, anders krijg je niet exact dezelfde foto (als dat al mogelijk is). Natuurlijk snap je zelf wel dat je hier weinig aan hebt. Het is veel belangrijker om de basis te snappen. Met die kennis kun je zelf relatief gemakkelijk naar een foto kijken en in negentig procent van de gevallen zul je heel dicht bij het eindresultaat kunnen komen, of in ieder geval snappen wat er mist."

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je gratis toegang, plus relevante extra’s.

Focus op fotografie - Fotograferen in elke situatie - Frank Doorhof
Pagina's: 336
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463561105

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: