Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Perfect belichten

Focus op fotografie - Perfect belichten - door Nando Harmsen

Wanneer je gaat fotograferen wil je een goed belichte foto. De techniek is tegenwoordig zo ver gevorderd dat dit in de meeste gevallen automatisch goed gaat. Soms gaat het fout en is de belichting ondermaats. Kennis van het instellen van de belichting op een camera staat daarom aan de basis van de fotografie. Dit boek gaat over de beheersing van de hoeveelheid licht die op de sensor of het filmpje valt.

Professioneel fotograaf en docent Nando Harmsen vertelt je alles over hoe het licht gemeten kan worden en hoe je de belichting daar het beste op aanpast. Met behulp van veel afbeeldingen en ook tekeningen laat hij je zien hoe je een belichting kunt beoordelen en manipuleren.

Focus op fotografie - Perfect belichten - door Nando Harmsen, isbn 9789463562157

Je leert de beste instellingen van je camera, hoe je werkt met de belichtingsdriehoek, hoe je het histogram gebruikt en hoe je in alle lichtsituaties een perfect belichte foto kunt krijgen.

De basis die in dit boek uitgebreid maar eenvoudig uitgelegd aan bod komt, geldt voor alle camera's. Het maakt niet uit of je een camera hebt die een paar honderd euro kost of een die tienduizend euro kost, of dat je met een smartphone fotografeert of met een spiegelreflexcamera.

Alles wordt in heldere bewoordingen uitgelegd, met behulp van veel adembenemende foto’s, voorbeelden, grafieken en diagrammen. Elk deel wordt afgesloten met een aantal opdrachten om zelf aan de slag te gaan.

Handig om te weten: na aankoop van het boek krijg je o.a. gratis toegang tot de webversie.

Nando Harmsen

Nando Harmsen fotografeert vanaf zijn tiende en maakte van zijn hobby zijn werk. Hij fotografeerde feesten en partijen, huwelijken, modeshows en concerten. Zijn eigen stijl op het gebied van de concertfotografie, landschapsfotografie en huwelijksfotografie heeft geleid tot veel publicaties en exposities in zowel binnenland als buitenland.

Natuurfotografie is zijn grootste passie: heerlijk in de bossen achter het huis rondstruinen om alles te fotograferen; van landschap tot vogels en herten, van paddenstoelen tot de koeien in de weilanden.

Focus op Fotografie: Perfect belichten - Nando Harmsen
Pagina’s: 224
Prijs: € 39,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: