Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op fotografie: Macro- en natuurfotografie

In deze tijd waar elke dag miljoenen foto's gemaakt worden, is het niet eenvoudig om onderscheidend te fotograferen. Ieder denkbaar onderwerp is vanuit elk standpunt al vele malen vastgelegd.

Het welslagen van macro- en close-upfoto's is net als andere disciplines in de fotografie afhankelijk van vier hoofdfactoren: gereedschap, kennis, vaardigheid en creativiteit/inspiratie.

coverfoto Focus op fotografie: Macro- en natuurfotografie - Pieter Dhaeze, isbn 9789059407473

Deze vier aspecten vormen de basis van dit boek en komen uitgebreid aan de orde. Welke lens heb ik nodig? Wat is scherptediepte? Wat zijn de belangrijkste instellingen? Hoe kader ik een aantrekkelijk beeld? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze uitgave door middel van heldere tekst en duidelijke illustraties en voor de nodige inspiratie is het boek gelardeerd met prachtige macro- en close-upfoto's.

Als afsluiting wordt de theorie aangevuld met vier cases: werken met RAW, focus stacking, 'macro aan de muur' en 'in het veld' met Johan van de Watering. Zo kun je als volleerd macrofotograaf dit boek dichtslaan en boordevol kennis en inspiratie met jouw camera de wereld van het verborgen detail instappen.

Ben je enthousiast fotograaf en wil je je publiek - en jezelf - toch nog verrassen met bijzondere foto's, stap dan eens in de wereld van macrofotografie. Daarmee open je onderwerpen die voor het gewone oog gesloten blijven en dus de aandacht trekken van een argeloze kijker.

De auteur

Pieter Dhaeze is zelfstandig vormgever en fotograaf. Hij publiceert zijn praktische kennis en ervaringen via educatieve artikelen in diverse landelijke tijdschriften en websites. 

Focus op fotografie: Macro- en natuurfotografie - Pieter Dhaeze
Pagina’s: 176
Prijs: € 29,95
Uitgever: Van Duuren

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: