Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Huisdieren fotograferen

Huisdieren fotograferen - Mark Moed

In het boek Focus op Fotografie: Huisdieren fotograferen van Mark Moed staan schitterende foto’s met uitleg over hoe je zelf een soortgelijk resultaat kunt bereiken bij het fotograferen van een huisdier. Een kijkje in de keuken van acht meesterlijke fotografen die uitblinken in het fotograferen van dieren.

De fotografen Marloes van Antwerpen, Ingrid van Ek, Haron Haghuis, Arjen Hartog, Monica van der Maden, Femke Puijman, Laura Vlaanderen en Saskia Weijman leggen hun werkwijze en trucs haarfijn uit. Dit geeft veel inspiratie met alle handvatten om je huisdier op adembenemende wijze vast te leggen.

Deze acht fotografen verdienen geld met het fotograferen van huisdieren, geven workshops en trainingen en sommigen doen dat zelfs wereldwijd.

In dit boek gaat het over gezelschapsdieren. Een huisdier is een model dat je altijd bij de hand hebt. Het is doorgaans fotogeniek, je hebt tijd om het uitgebreid te observeren zodat je het op de juiste manier kunt fotograferen. Je krijgt steeds weer nieuwe kansen, omdat dieren zich vaak van hun leukste kant aan je laten zien.

Omdat je vaak kunt oefenen, kun je ervoor zorgen dat je fotografie enorm vooruitgaat. Als je het goed doet geeft dat enorme voldoening. Het boek leert je de juiste werkwijze voor het fotograferen van honden, katten, paarden en kleine knaagdieren.

Je krijgt tips over hoe je ideeën bedenkt voor aansprekende foto’s, het moment naar je hand zet, compositie en standpunt bepaalt en hoe je met dieren omgaat zodat zij zich van hun meest fotogenieke kant laten zien.

foto: © Femke Puijman

Fotograaf Mark Moed houdt zich onder meer bezig met huwelijks- en uitvaartfotografie. In zijn creatieve werk concentreert hij zich op reis- en landschapsfotografie waarbij hij vaak infraroodtechnieken gebruikt. Als dierenliefhebber haalt hij vaak dieren voor zijn lens, niet in het minst zijn eigen hond en kat. Als redacteur van verschillende fototijdschriften schreef hij jarenlang testverslagen over camera’s en randapparatuur en daarnaast vele achtergrondartikelen over fotografie.

Focus op Fotografie: Huisdieren fotograferen - Mark Moed
Pagina’s: 192
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463562348

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: