Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op fotografie - De complexiteit van het fotograferen

Focus op fotografie - De complexiteit van het fotograferen - Tom Meerman

Fotografie veel meer is dan alleen een knop indrukken om een foto te maken. Het gaat niet alleen om technische vaardigheden of een goed onderwerp kiezen. Het is een complexe vorm van communicatie waarbij de fotograaf centraal staat met zijn creatieve beslissingen.

Een foto krijgt pas betekenis als iemand ernaar kijkt, en die betekenis hangt af van de context. Het fotografische proces begint met een idee en eindigt met communicatie.

Het boek Focus op fotografie - De complexiteit van het fotograferen van Tom Meerman belicht hoe fotografie werkt, van het creatieve proces tot het eindresultaat, en is bedoeld voor fotografen, leraren, juryleden, curatoren, recensenten, artdirectors en mentoren die hun begrip van fotografie willen verdiepen.

Een fotograaf is een kunstenaar die de taal van de fotografie inzet om zijn ideeën over te dragen ~ Tom Meerman

Het complex van fotografie, waarop dit boek gebaseerd is, is een schema dat Meerman zelf ontwikkelde. Het gaat om een basiskijk op de fotografie. Het doel ervan is dat je zelf gaat ontdekken hoe alle aspecten van het fotograferen gaan samenkomen in jouw eigen unieke aanpak en de keuzes die je maakt.

Over de auteur

Tom Meerman (Amsterdam 1959) fotografeert sinds 1977. Zijn nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden van de fotografische taal leidde tot zijn afstuderen als autonoom beeldend kunstenaar in de fotografie (Artez, Arnhem 1988). Sindsdien spreekt en schrijft hij over het vak als docent, mentor en bestuurder en is hij veelgevraagd jurylid en beeldredacteur. Daarnaast is hij actief als fotograaf.

Focus op fotografie - De complexiteit van het fotograferen - Tom Meerman
Pagina’s: 160
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: