Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Dubbeltentoonstelling Erwin Olaf

foto van een jonge vrouw en man in de gang van een hotel bij deuren van hotelkamers
foto: © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery - Hope, The Hallway. 2005

Erwin Olaf (1959), die het afgelopen jaar veel lof met zijn portretten van de Koninklijke familie oogstte, wordt dit jaar zestig. Een goed moment voor een groots overzicht. Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag brengen met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon aan één van Nederlands beroemdste fotografen. 

Het Fotomuseum zoomt in op Olafs liefde voor het ambacht en de transitie die hij doormaakte van analoog werkende fotojournalist naar digitale beeldmaker en verhalenverteller. Bovendien brengt hij hier persoonlijk zo’n twintig foto’s bijeen van fotografen die een cruciale inspiratiebron voor hem vormden.

foto van jongen van ongeveer 10 jaar in scouting kleding in een ijssalon met een hondje naast hem en zijn rugzak op de grond naast hem
foto: © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery - Rain, The Ice Cream Parlour. 2004

Het Gemeentemuseum toont het vrije werk van Erwin Olaf vanaf het jaar 2000 tot aan zijn nieuwste series, waaronder de serie die hij maakte in Shanghai én zijn meest recente, nog niet eerder vertoonde serie Palm Springs. Hier toont Olaf zijn fotografie als installaties, in combinatie met film, geluid en sculptuur.

Erwin Olaf: “We richten de zalen zo in dat het een reis door mijn hoofd wordt: als bezoeker kun je dwalen door mijn gedachtes”.

Publicatie: Erwin Olaf – I Am

Bij de dubbeltentoonstelling verschijnt de vuistdikke publicatie Erwin Olaf – I Am, met maar liefst 240 foto’s, van zijn vroege series als Chessmen en Blacks tot en met de meest recente serie gemaakt in 2018 in Palm Springs.

Erwin Olaf - Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag
16 februari - 12 mei 2019

Het succes van de dubbeltentoonstelling is aanleiding voor het Gemeentemuseum en Fotomuseum Den Haag om in beide musea de tentoonstelling te verlengen t/m zondag 16 juni.

foto homepage: © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery. - Keyhole #6. 2012
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: