Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Documentaire Erwin Olaf - The Legacy

Erwin Olaf achter camera
foto: © Erwin Olaf

Fotograaf Erwin Olaf (60) wacht een nieuw hoogtepunt. In juli brengt het Rijksmuseum met een greep uit zijn beste foto’s; onderdeel van een collectie van 500 foto’s, die Olaf aan het museum heeft overgedragen. Eerder dit jaar presenteerde hij zijn werk in een grote overzichtstentoonstelling in het Haags Gemeentemuseum en Fotomuseum. Voorafgaand zendt de NTR in Het Uur van de Wolf de documentaire Erwin Olaf - The Legacy uit van cineast Michiel van Erp.

Nooit eerder kreeg het werk van een nog levende kunstenaar de zekerheid dat het op deze manier voor vele generaties te zien blijft. Nu zijn kunstenaarschap groots wordt gevierd en zijn nalatenschap verzekerd is, staat Erwin OIaf voor talloze vragen en dilemma’s. Wat is de betekenis van zijn carrière geweest? Is zijn werk van waarde, en is dat in de toekomst ook nog zo? Is zijn kunstenaarschap van nut geweest? En daarmee zijn leven? Heeft hij ertoe gedaan?

Juist in dit jaar lijkt Erwin Olaf breekbaarder dan ooit: hij heeft progressieve longemfyseem waardoor hij zuinig met zijn energie moet omgaan. En terwijl zijn moeder op sterven ligt, werkt de kunstenaar in zijn Amsterdamse studio en in Palm Springs (USA) aan nieuwe fotoprojecten, die thematisch aansluiten bij zijn levensfase.

De documentaire  gaat over de struggle van een gevierd kunstenaar, die op het toppunt van zijn roem – met pijn in zijn hart – de balans aan het opmaken is van een leven lang hard werken. En wiens oeuvre – precies op het goede moment – voor het nageslacht gewaarborgd blijft.

Het Uur van de Wolf: Erwin Olaf – The Legacy
Uitzending: maandag 24 juni, 20.30 uur bij de NTR op NPO 2

Regisseur: Michiel van Erp
Producent: De Familie Film & TV

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: