Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

DJI Avata Drone

DJI Avata Drone

Op zoek naar een geschikte drone? De DJI Avata biedt aan zowel beginners, als professionals nieuwe creatieve mogelijkheden. Het chassis van een traditionele drone is omgezet in een compact ontwerp voor meer snelheid en wendbaarheid, met een gewicht van 410 gram. Daarnaast zijn er bij de DJI Avata ook aerodynamische propellerbeschermers geïntegreerd voor extra veiligheid.

De Avata beschikt over een krachtig gestabiliseerde camera met een 1/1.7" CMOS-sensor met 48 miljoen effectieve pixels, en levert premium beelden zoals 4K/60fps en 2.7K/50/60/100/120fps video.

De DJI Avata is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de DJI Goggles 2 - DJI's nieuwste vluchtbesturingstechnologie - en de DJI Motion Controller, die de drone bestuurt op basis van de eigen handbewegingen. Gebruikers kunnen de drone ook besturen met de bestaande DJI FPV Remote Controller 2 en de DJI FPV Goggles V2.

Dankzij DJI's vliegtechnologie kan de DJI Avata zweven als een traditionele drone, versnellen als een race drone, door krappe ruimtes vliegen en stoppen binnen een fractie van een seconde. Als de DJI Avata zijn grenzen overschrijdt en ondersteboven landt, kan hij door de nieuwe Turtle-modus weer omhoog klappen en opstijgen. DJI Avata's vluchtcontrole en stabilisatietechnologie zorgen samen voor interessante drone.

Verbeterd 4K beeldvormingssysteem met super stabilisatie

De DJI Avata heeft een uitstekend beeldvormingssysteem met een 1/1,7-inch 48MP Photo CMOS-sensor met f/2.8 diafragma en een ultragroothoeklens met een kijkhoek tot 155°. Het bredere gezichtsveld maakt meeslepende luchtfoto's en -video's mogelijk tot 4k/60fps, evenals slow-motion beelden tot 2,7K/100fps.

Uitgerust met de D-Cinelike kleurmodus, maakt de DJI Avata een breed kleurenpalet mogelijk dat gedetailleerde chromatische aanpassingen aan de opnames mogelijk maakt.

Ook tijdens luchtmanoeuvres onder hoge druk houdt de DJI Avata je video scherp en stabiel met twee stabilisatietechnologieën. DJI RockSteady elimineert algehele beeldtrillingen en DJI HorizonSteady houdt het beeld georiënteerd op ware hoogte. Al die gegevens stromen naar 20 GB interne opslagruimte voor wanneer je spontaan een opname wilt maken, ook zonder een microSD-kaart geïnstalleerd in de onboard drive.​​

Veiligheid

De ingebouwde propellerbeschermers van de DJI Avata maken de romp duurzamer en verminderen de kans op risico’s aanzienlijk. Hierdoor kun je met meer vertrouwen vliegen met een toestel dat opgewassen is tegen kleine botsingen en zichzelf kan rechtzetten na een flip in de Turtle-modus.

Ondanks zijn kleine formaat omvat DJI Avata de belangrijke veiligheidstechnologie waarmee DJI het luchtruim van de wereld veilig heeft gehouden in het drone tijdperk. DJI Avata maakt gebruik van DJI's GEO 2.0 geofencing systeem. Hiermee worden piloten geadviseerd over luchtruim beperkingen en potentiële gevaren om te voorkomen dat drones in de buurt van bepaalde risicovolle locaties, zoals luchthavens, vliegen.

De DJI Avata beschikt ook over DJI's AirSense ADS-B receiver system om dronepiloten te waarschuwen wanneer er vliegtuigen of helikopters in de buurt zijn. Ook zendt het DJI’s AeroScope signal uit om autoriteiten te helpen toezicht te houden op drones in de lucht op gevoelige locaties.

Dronepiloten die vliegen met FPV-brillen moeten een visuele waarnemer hebben om als spotter op te treden. Ook vereisen veel rechtsgebieden een visuele waarnemer om te letten op gevaren in het luchtruim. Vlieg altijd veilig en verantwoordelijk en zorg ervoor dat de wettelijke vereisten voor het vliegen nageleefd worden.

De DJI Avata is uitgerust met zowel een Infrarood Sensing System, als een Downward Vision System met twee camera's. Ze helpen het toestel zijn huidige positie te behouden, nauwkeuriger te zweven, binnenshuis te vliegen of in andere omgevingen waar satellietnavigatie niet beschikbaar is en gebieden te identificeren zoals watermassa's die niet geschikt zijn om te landen.

Om tijdens het vliegen een goed oriëntatievermogen te behouden, geven DJI Avata en DJI Goggles 2 ook het Home Point weer waar de drone is opgestegen. Dit Augmented Reality (AR) perspectief geeft een extra richtingsgevoel om de piloot te helpen de directe omgeving in enkele seconden te lokaliseren.

Prijzen
Een standalone versie van de DJI Avata wordt verkocht vanaf 579 EUR zonder een afstandsbediening, bewegingscontroller of bril, wat ideaal is voor degenen die al een compatibel model hebben om te besturen en te bekijken vanuit de drone.
De DJI Avata Pro-View Combo kost 1.429 EUR en omvat DJI Avata, DJI Goggles 2 en de DJI Motion Controller.
De DJI Avata Fly Smart Combo kost 1.149 EUR en omvat DJI Avata, de DJI FPV Goggles V2 en de DJI Motion Controller.
De DJI Avata Fly More Kit kost 249 EUR en omvat twee DJI Avata Intelligent Flight Batterijen en een DJI Avata Battery Charging Hub.

Meer informatie over alle nieuwe functies, accessoires en mogelijkheden zijn te vinden op www.dji.com/dji-avata.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: