Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Focus op Fotografie: Dronefotografie, 3e editie

Focus op Fotografie: Dronefotografie

De wereld ziet er van bovenaf heel anders uit. Het fotograferen vanuit de lucht is zeker niet iets nieuws, alleen was het niet eerder zo toegankelijk als vandaag de dag. Met een drone van een paar honderd euro kun je al foto's maken van semi-professionele kwaliteit. En met een beetje inventiviteit en talent heb je al snel foto's die zo in een tijdschrift gedrukt kunnen worden.

Bedenk wel dat dronefotografie niet eenvoudig is. Het voorwerp moet op afstand in drie dimensies bestuurd worden, tegelijkertijd moet de omgeving in de gaten worden gehouden en dan moet er ook nog eens oog zijn voor het shot dat gemaakt gaat worden.

Focus op Fotografie: Dronefotografie, 3e editie, Wiebe de Jager, isbn 9789463561082

In dit boek zet Wiebe de Jager de basisprincipes van dronefotografie uiteen. Er wordt vanuit gegaan dat de lezer nog niet over een drone beschikt. Mocht dat wel het geval zijn dan kan het eerste hoofdstuk worden overgeslagen. Ook worden de grondslagen van (digitale) fotografie behandeld, een hoofdstuk dat ook eventueel overgeslagen kan worden. Verder wordt er uitgebreid ingegaan op de do's en don'ts van het dronevliegen met tussendoor veel praktische tips.

Maar net als bij 'gewone' fotografie is het een kwestie van veel oefenen, je apparatuur leren kennen, en een oog ontwikkelen voor mooie composities.

In deze derde, herziene editie worden niet alleen de nieuwste drones besproken, ook is het hoofdstuk over de regelgeving aan de actuele situatie aangepast. Zo wordt onder meer stilgestaan bij de zogeheten minidrone-regeling en het ROC-light, die het beroepsmatig gebruik van drones tot vier kilo binnen ieders handbereik brengt.

Het geheel is aangevuld met inspirerende luchtfoto’s van dronefotografen uit de hele wereld.

Handig om te weten: van dit boek is er na registratie een webversie plus relevante extra's beschikbaar.

Focus op Fotografie: Dronefotografie, 3e editie - Wiebe de Jager
Pagina's: 192
Prijs: € 29,99
Uitgever: Van Duuren Media

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: