Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

De pracht van de natuur - Dick van Duijn

Eekhoorn houdt gele bloem vast met dichte oogjes, uit De Pracht van de Natuur, Dieren door de lens van Dick van Duijn
foto: © Dick van Duijn

Dick van Duijn werd wereldberoemd door zijn foto van een eekhoorn die aan een bloem ruikt. Het vastgelegde moment ontroerde iedereen van China tot het Verenigd Koninkrijk en van de Verenigde Staten tot aan Noordwijk waar Van Duijn vandaan komt. Maar Van Duijns lens heeft meer pracht vastgelegd en deze bijzondere foto’s zijn ook in boekvorm te verkrijgen.

Dick fotografeert dieren van ver weg, maar ook gewoon in Nederland. Van kleine vogels tot knappe tijgers en van vossen tot Schotse hooglanderkalfjes. Zijn foto’s laten zien hoe mooi de wereldwijde natuur is en hoe waardevol het is om daarbij stil te staan.

Van huis uit is Dick van Duijn geen fotograaf, met zijn familie zit hij in de vishandel. Fotograferen is een hobby die hij pas recentelijk heeft ontdekt. Hij kocht een camera en begon.

foto: © Dick van Duijn - Eekhoorn hangt over boomstronk in water om te drinken
foto: © Dick van Duijn

Wat er zich voor zijn lens afspeelde, was spectaculair. Omdat de natuur spectaculair is. Hij is slechts een waarnemer met een goede camera. En met heel veel geduld, want voor een aantal foto’s heeft hij lang gebivakkeerd, in vogel- en schuilhutten, in weides op zijn buik. Soms was hij te vroeg, soms te laat en soms was het raak.

‘Eekhoornfoto van visboer Dick vliegt de wereld over. “Bedolven onder de berichtjes.“ ’ – AD

De pracht van de natuur - Dieren door de lens van Dick van Duijn
Pagina's: 208
Prijs: € 28,99
Uitgever: Spectrum

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: