Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Digitale fotografie: Natuur, 2e editie

In dit boek gaat natuurfotograaf Johan W. Elzenga in op alle aspecten van de natuurfotografie, zoals het kiezen van goede apparatuur, het juiste gebruik van diafragma, sluitertijd, standpunt en lenzen, en speciale digitale technieken zoals panoramafotografie via het aan elkaar plakken van meerdere opnamen.

Digitale fotografie: Natuur, 2e editie - Johan Elzenga, ISBN: 9789043022675

Ook gaat hij uitgebreid in op de compositie, zwart-witfotografie en het benaderen van het onderwerp en de uitdagingen van het fotograferen in uiteenlopende weersomstandigheden.

Het geheel is geïllustreerd met prachtige voorbeelden. Een must voor iedere enthousiaste natuurfotograaf, zowel de beginner als de meer gevorderde.

Dit is geen boek voor de 'soorten-verzamelaar', die het vooral belangrijk vindt om allerlei zeldzame dieren vast te leggen, maar voor fotografen die mooie foto's willen maken.

Vandaar dat je er tips in vindt om tot betere composities te komen, tips over hoe je het meeste uit je apparatuur haalt en welke apparatuur het meest geschikt is, tips over hoe je dieren benadert om ze ongestoord te fotograferen en tips over de beste tijdstippen om te fotograferen en het benutten van de juiste omstandigheden.

In dit boek

• Wat je moet weten over camera’s, lenzen en accessoires
• Heldere uitleg over diafragma, sluitertijd en belichting
• Alles over het maken van een goede compositie
• Zwart-witfotografie
• Omgaan met regen, tegenlicht, winterse omstandigheden en andere uitdagingen
• Tips en trucs voor het fotograferen van vogels en andere dieren
• Nabewerking in Photoshop: RAW, HDR en panorama’s
• Macro- en dichtbijfotografie

Johan W. Elzenga is freelance fotograaf en redacteur bij het tijdschrift F+D Fotografie. Hij schrijft en fotografeert ook veel voor andere tijdschriften in binnen- en buitenland en zijn foto’s worden wereldwijd verkocht.

Digitale fotografie: Natuur, 2e editie - Johan Elzenga
Pagina's: 144
Uitgever: Pearson Education
ISBN: 9789043022675

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: