Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon RF 100-300mm f2.8L IS USM objectief

Canon RF 100-300mm f2.8L IS USM objectief

Het uiterst compacte ontwerp van de RF 100-300mm F2.8L IS USM, met een gewicht van slechts 2,59 kg, maakt het de lichtste zoomlens in zijn categorie - maar 190 gram zwaarder dan de EF 300mm f/2.8L IS II USM met vaste brandpuntsafstand. Deze nieuwe lens combineert de veelzijdigheid van een zoomobjectief met de kwaliteit en prestaties van een prime-objectief.

De lens werkt samen met Canon's reeks RF-extenders. Met de RF 1.4x-extender kan het volledige zoombereik worden benut om een 140-420mm F4-objectief na te bootsen, terwijl de RF 2x-extender een 200-600mm F5.6-objectief kan creëren. Dit maakt de RF 100-300mm F2.8L IS USM uitermate geschikt voor sport-, nieuws- en natuurfotografen die tijdens hun werk liever geen lenzen wisselen.

Bovendien is dit het eerste supertele RF-objectief met een bedieningsring en een nieuwe, instelbare L.FN-knop binnen handbereik. Deze verbeterde personalisatie-opties en uitgebreide handmatige bediening voldoen aan de eisen en verwachtingen van professionals.

Het ruime en constante f/2.8 diafragma is perfect voor het maken van opnames bij weinig licht en het beheersen van de scherptediepte voor opnames met extra impact. Bovendien zorgt de cirkelvormige diafragmaopening met negen lamellen voor aantrekkelijke bokeh-eigenschappen.

De basisbeeldstabilisatie van 5,5 stops neemt toe tot 6 stops wanneer de lens gecombineerd wordt met in-body stabilisatie. Deze stabilisatie is mogelijk door de snelle RF-communicatie en biedt extra voordelen bij het fotograferen in situaties met weinig licht en langere sluitertijden. Dit is ideaal voor zowel fotografie als videografie uit de hand bij het vastleggen van bewegende onderwerpen. Het systeem kan zelfs herkennen wanneer een statief in gebruik is, waarna de beeldstabilisatie automatisch wordt uitgeschakeld.

De RF 100-300mm F2.8L IS USM is Canon’s eerste supertele-zoomlens met een Dual Nano USM-motor wat zorgt voor een snelle, soepele en vrijwel stille AF.

De lens is voorzien van stof- en weerbestendige afdichtingen, en heeft fluorcoatings om het buitenste element gemakkelijk te kunnen reinigen. Voor de buitenkant van deze RF-lens is dezelfde hitteschildcoating gebruikt als op de EF 400mm f/2.8L IS III USM en EF 600mm f/4L IS III USM – dit is nu standaard bij alle RF-supertelelenzen, waardoor de temperatuur in de lens afneemt bij opnamen op warme locaties. De zonnekap ET-124, lens soft-case LS100-300 en lensdop E-122 bieden extra ondersteuning en bescherming.

Prijs en beschikbaarheid

De RF 100-300mm F2.8L IS USM is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €12.199,00.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: