Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Avond- & nachtfotografie - 2e editie

Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie 2e editie - Jeroen Horlings/Kees Krick

Avond-en nachtfotografie is een bijzondere fotografische discipline. Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen en lantaarns langs straten en wegen. Lichtreclames van winkels in allerlei kleuren.

Maar ook een kleinere plaats of een dorp biedt enorm veel mogelijkheden.

Avond- en nachtfotografie nodigt uit tot experimenteren, omdat langere sluitertijden leiden tot 'beweging' in het beeld. Nachtfotografie leidt al snel tot fraaie en unieke foto's.

’s Avonds en ’s nachts fotograferen is op belangrijke punten anders dan overdag fotograferen. Zo is timing heel belangrijk. Het tijdstip waarop de mooiste beelden gemaakt worden, luistert nauw. Niet ieder moment aan het eind van de dag biedt mooi licht.In dit boek onder meer hoe tijdens het blauwe uur, in de schemering en in het donker het beste te werk kan worden gegaan. De samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde wordt uitgelegd en wat de beste instellingen voor verschillende situaties zijn. Gewapend met deze kennis, worden de mooiste avond- en nachtfoto’s gemaakt.

Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie 2e editie - Jeroen Horlings/Kees Krick, isbn 9789463560153

In Avond- en nachtfotografie worden diverse apps besproken waarmee snel en doeltreffend de beste momenten bepaald kunnen worden om er met de camera op uit te trekken.De apps vertellen wanneer je optimaal profiteert van het blauwe uur, wanneer de nachten het donkerst zijn en wanneer er licht genoeg is van de volle maan.

Daarnaast worden een reeks handige apps (gratis en betaald) besproken waarmee de foto's op een smartphone of tablet bewerkt kunnen worden.

Van dit boek is een webversie beschikbaar. Na registratie is er gratis toegang, plus relevante extra's.

De auteurs

Jeroen Horlings begon twintig jaar geleden met fotograferen in het analoge tijdperk, maar stapte zo snel mogelijk over op digitaal. Fotograferen in de avond en nacht is een van zijn favoriete disciplines. Hij heeft meer dan twintig boeken over fotografie geschreven en schrijft voor diverse tijdschriften en websites. 

Kees Krick is zelfstandig (tekst)schrijver en fotograaf. Via zijn bedrijf Kees Krick Media werkt hij voor bedrijven en diverse bladen. Ook is hij auteur van een aantal boeken. Kees fotografeert digitaal sinds 2000 en is gespecialiseerd in het werken met sfeervol licht, perspectief en esthetiek.

Focus op fotografie: Avond- en nachtfotografie 2e editie - Jeroen Horlings/Kees Krick
Pagina’s: 264
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: