Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Canon EOS R7 en Canon EOS R10

Canon EOS R10-achtergrond-gebouw

De nieuwe APS-C-serie van Canon stelt content creators en enthousiaste fotografen in staat hun passies verder te verkennen en hun creativiteit naar een nieuw, nog hoger niveau te tillen, en brengt de innovatieve functies van full-frame systeemcamera’s naar compactere, maar voor liefhebbers toch betaalbare modellen. De EOS R7 en EOS R10 zijn twee systeemcamera’s die de voordelen van het EOS R System naar het populaire APS-C-sensorformaat brengen.

Een greep uit de voordelen van deze camera's

Bouwend op de essentie van de EOS 7D-serie, is de EOS R7 geschikt voor natuur- en sportfotografen die de extra reikwijdte van APS-C nodig hebben, maar ook de extra snelheid en tracking-AF die de hogere modellen in het portfolio bieden. De EOS R10 is daarentegen gebouwd voor de volgende generatie EOS ‘double digit’-gebruikers en is een sterke allrounder, met betere foto- en videoprestaties voor lifestyle creators en fotografen die veel onderweg zijn.

De EOS R7 en EOS R10 bieden AF bij weinig licht zodat vogels in de vlucht of atleten op de baan onder alle omstandigheden gemakkelijk zijn te volgen. Beide camera’s zijn uitgerust met Touch and Drag AF, terwijl de EOS R7 de eerste camera binnen het EOS R System is met een gecombineerde AF multi-controller en bedieningswiel. Dit maakt AF-puntselectie mogelijk met snelle instel- en weergavefuncties in één duimbeweging of draai aan de draaiknop.

De EOS R7 biedt een kortste mechanische sluitertijd van 1/8000ste seconde en een elektronische sluitertijd van 1/16000ste, waarmee snelle onderwerpen effectief zijn te bevriezen in hun beweging.

De nieuw ontworpen 32,5 en 24,2 megapixel APS-C-sensoren van de EOS R7 en EOS R10 bieden een nog groter bereik en leveren haarscherpe beelden, zelfs vanaf afstand – ideaal voor sport- en natuurfotografen die dichter bij de actie willen komen.

Met een gewicht van slechts 612 gram en 429 gram elk – met accu en kaart – bieden de EOS R7 en EOS R10 fotografen en content creators een krachtige upgrade, maar toch de mogelijkheid om met minder gewicht te werken in vergelijking tot hun bestaande DSLR-camera en lenscombinaties. De EOS R7 heeft bovendien een weersbestendige vormgeving voor iedereen die onder moeilijke omstandigheden fotografeert.

De EOS R7 heeft een zoeker met een hoge vergroting van 1,15x, zodat liefhebbers van meeslepende opname- en weergavebeleving alles optimaal ervaren.
Met de ingebouwde flitser is de EOS R10 een fantastische alles-in-één tool voor fotografen die in allerlei omgevingen fotograferen, of dat nu binnenshuis is of in slecht verlichte ruimtes.

Zowel de EOS R7 als de EOS R10 beschikken over een nieuwe multifunctionele accessoireschoen – een primeur voor EOS APS-C-modellen – die nieuwe accessoires van voeding voorziet en een snelle communicatie mogelijk maakt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Canon EOS R7 is vanaf juni beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van € 1.519,99, de EOS R10 vanaf juli voor een verkoopadviesprijs van € 999,99.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: