Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Zo werkt Snapseed voor Android en IOS

Snapseed uitgelegd: Zo werkt Snapseed - Kees Molders.

Dit is het eerste volledige Nederlandstalige handboek over Snapseed. Het behandelt álle mogelijkheden van de app en het gaat in op ieder (sub)menu.

Snapseed is een populaire, gratis fotobewerkingsapp van Google voor Android en iOS. In de smartphonefotografie is het een veelgebruikt programma.

De app biedt goede basisbewerkingsmogelijkheden, inclusief selecties. Ook raw-foto’s kunnen worden bewerkt. Er zijn veel filters voor snelle effecten. Die filters zijn aanpasbaar, eigen filters kun je opslaan. De bediening is volledig aangepast aan het werken met een aanraakscherm.

Zo werkt Snapseed - cover fotoboek

Dit boek is voor de smartphonegebruiker die fotografeert en méér wil doen met zijn of haar opnamen dan puur registreren met onbewerkte foto's. Die gebruikers kunnen geïnteresseerde beginners zijn, fotohobbyisten, kunstenaars, maar ook meer zakelijke professionals die de smartphone steeds meer als hulpmiddel of zelfs als eerste camera gebruiken. Nabewerken is niet aangeboren, vandaar dit boek.

Snapseed is – net als fotograferen op de smartphone – een tikje ondergewaardeerd ten opzichte van fotograferen met ‘serieuze’ camera’s en het werken met Photoshop of Lightroom. De app is géén vervanger voor die programma’s, net zoals een smartphone strikt genomen geen vervanging is voor een camera. De app staat echter zijn mannetje op het gebied van smartphone fotografie.

Links het origineel, rechts omgezet in een foto uit de 19e eeuw.

Dit boek is praktisch geschreven zonder poespas. Het laat alle mogelijkheden van Snapseed zien, waaronder de 29 gereedschappen (tools). Het is bruikbaar als naslag- en opzoekboek. Het bevat meer dan honderdveertig schermafbeeldingen met uitleg en uitvoeringsstappen. De volgorde van de onderwerpen volgt de structuur van Snapseed.

Handig om te weten: na aankoop van dit boek is een gratis webversie beschikbaar. Als je je registreert, krijg je toegang, plus relevante extra’s.

Kees Molders is hobbyfotograaf sinds 1974. Hij heeft ervaring opgedaan met Photoshop Elements, Lightroom, Capture ONE, IrfanView en Snapseed. Landschappen, stedelijke omgeving, new topographics en portretten hebben zijn belangstelling. Hij verdiept zich in fotokritiek, foto’s bespreken en jureren. Hij schrijft artikelen over onder meer exposities, boeken en software.

Zo werkt Snapseed - Kees Molders
Pagina’s: 168
Prijs: € 24,99
Uitgever: Van Duuren
ISBN: 9789463562362

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: