Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Yvonne Michiels - The Power of Vulnerability

fotoportret van vrouw met bijzondere haardracht
foto: © Yvonne Michiels - In the moment

Kwetsbaarheid loopt als een rode draad door het werk van beeldend kunstenaar Yvonne Michiels. Het leven in een metropool, het vergankelijke van schoonheid; het zijn onderwerpen die Yvonne opmerkt in de wereld om haar heen en die ze verwerkt in haar fotoschilderijen.

De vrouwen in haar werk stralen kracht uit, ze durven zich bloot te geven. In hun ogen zien we vechtlust en een zekere vastbeslotenheid, dit zijn vrouwen die de uitdagingen van het leven aangaan.

foto: © Yvonne Michiels - Blue Indian

Haar werken waarbij vrouwen getooid zijn met een afrokapsel waarin stadsbeelden uit een metropool in elkaar overvloeien; de spanning tussen de rustige blik van het model en het stadsleven dat zich boven haar hoofd afspeelt, zorgt voor een sterk beeld. Yvonne symboliseert hiermee ieders zoektocht naar sereniteit te midden van het hectische, moderne leven.

foto: © Yvonne Michiels - Capetown

Dit boek laat voor het eerst een overzicht zien van de expressieve portretten van Michiels. Het is een momentopname van haar werk, een tussentijds eerbetoon aan de eigenzinnige kunstenaar uit Brabant die zich begeeft op het wereldpodium.

Tekst: © Drs Bianca Ruiz

Yvonne Michiels groeide op in Eindhoven. Door de fotografie en digitale technieken ontdekte ze dat het mogelijk was beelden te combineren en zo een heel eigen stijl te creëren. Het blijkt een kunstvorm die haar past en waar zij haar verhalen en gevoelens nog beter in kan uiten. In middels exposeert Yvonne over heel de wereld met haar kwetsbare portretten.

Yvonne Michiels - The Power of Vulnerability
Pagina's: 80
Prijs: € 27,50
Uitgever: Waanders & de Kunst
ISBN: 9789462622036

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: