Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Werken met lagen en selecties in Photoshop - Glyn Dewis

Werken met lagen en selecties in Photoshop - Glyn Dewis

Werk je met foto's, dan komt er hoogstwaarschijnlijk een moment waarop je een selectie moet maken, ongeacht of je fotograaf, ontwerper, grafisch kunstenaar of wat dan ook bent.

In dit boek concentreert fotograaf en bestsellerauteur Glyn Dewis zich op de twee belangrijkste functies van Photoshop: lagen en selecties. Hij weet als geen ander dat als je die twee functies goed beheerst, je alles hebt om het potentieel van Photoshop te maximaliseren. Je haalt dan pas het beste uit je werk en het stelt je in staat om je volledige creativiteit te kunnen vertalen naar de beste eindresultaten.

Werken met lagen en selecties in Photoshop - Glyn Dewis

De basisprincipes van Photoshop leren is niet gemakkelijk. Helaas is dat precies de reden waarom de meeste mensen hun Photoshop-skills niet verder door ontwikkelen. Vaak blijft het toch bij wat handige tools en trucjes die je geleerd hebt maar de tijd, zin en het juiste oefenmateriaal ontbreken om de volgende stappen te maken. Hierdoor blijft de overgrote meerderheid van de kracht van Photoshop onbenut.

Bij het maken van selecties in Photoshop heb je verschillende gespecialiseerde gereedschappen tot je beschikking. Besef wel dat een gereedschap dat uitstekend bij een foto heeft gewerkt misschien niet geschikt is voor een andere.

In dit boek maak je kennis met de verschillende selectiegereedschappen en ontdek je hoe je ze combineert om sneller betere resultaten te krijgen. Tijdens het gebruik kun je er volledig in opgaan en de wereld om je heen bijna vergeten; in deze vreemde tijd biedt dat een klein beetje troost.

Een greep uit de inhoud:

  • Begin met een gedetailleerd overzicht van het startscherm en de werkruimte van Photoshop, inclusief hoe je deze het beste kunt instellen voor jouw manier van werken.
  • Vergroot je begrip van lagen en leer hoe je hun potentieel kunt maximaliseren in je selectieworkflow.
  • Leer over selecties en uitsnijdingen door het gebruik van tools – waaronder Selecteren en Maskeren, de Pen-tool, Kanalen, Vectormaskers, Kleurbereik en meer – onder de knie te krijgen.
  • Werk jezelf een weg door drie selectieworkflows, waarbij je tools en technieken combineert om de best mogelijke resultaten te krijgen.
foto: © Glyn Dewis - Spitfire
foto: © Glyn Dewis - Spitfire

Wanneer je dit boek aanschaft heb je - na registratie - toegang tot de webversie van dit boek.

Over de auteur

Glyn Dewis is professioneel fotograaf, instructeur en bestsellerauteur en woont in Devon, Groot-Brittannië. Als Photoshop World Dream Team-instructeur, KelbyOne-instructeur, Sony Alfa-creator en Westcott Top Pro presenteert Glyn ook wereldwijd op evenementen over alle aspecten van fotografie en post-productie. Hij is oprichter van het 39-45 World War 2 Veterans Portraits-project en ambassadeur van de Veterans Charity - een liefdadigheidsinstelling die veteranen in nood helpt.

Werken met lagen en selecties in Photoshop - Glyn Dewis
Pagina’s: 256
Prijs: € 44,99
Uitgever: Van Duuren Media
ISBN: 9789463562300

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: