Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Werken met de Affinity-suite

Werken met de Affinity-suite - Mark van Heck, Marloes Otten

Affinity is een reeks van drie professionele, creatieve programma's voor het maken en bewerken van illustraties, foto's, ontwerpen, drukwerk, tecchnische tekeningen en veel meer. De software is een alternatief voor de veel bekendere Adobe-programma's Photoshop, Illustrator en InDesign. Affintiy is voordeliger (er is geen abonnement), maar doet op de meeste punten niet onder voor de Adobe-software en overtreft deze zelfs op sommige vlakken.

Werken met de Affinity-suite is een complete gids voor de Affinity-suite, geschreven door Mark van Heck en Marloes Otten. Het is een onmisbare partner in het werken met Affinity Photo, Designer én Publisher, drie baanbrekende programma’s die samen een krachtige drie-eenheid vormen in de grafische wereld.

Mark en Marloes, beiden experts in digitale ontwerptools, bieden een diepgaand inzicht in elk facet van de Affinity-suite. Of je nu jouw foto’s tot leven wilt brengen, verbluffende vectorillustraties wilt ontwerpen of professioneel opgemaakte publicaties wilt creëren, de stapsgewijze benadering, verrijkt met tips en trucs, zorgt ervoor dat je snel en efficiënt de fijne kneepjes van elk programma onder de knie krijgt.

Allereerst worden een aantal zaken besproken die in alle programma's belangrijk zijn: werken met documenten, de werkomgeving, vectorvormen, rasterafbeeldingen, tekst, kleuren, lagen, stijlen, ordenen en verdelen en meer.

Daarna volgen drie hoofdstukken over respectievelijk Photo, Designer en Publisher. De verschillende functies worden zoveel mogelijk besproken bij het programma waar ze het meest thuishoren en vaak ook het meest uitgebreid zijn. Als je twijfelt waar een bepaalde functie wordt besproken, raadpleeg dan de index achter in het boek.

In dit boek wordt uitgegaan van de desktopversies voor Windows en Mac. Op de iPad vind je dezelfde functies, maar daar is de schermindeling anders.

Mark van Heck is sinds zijn jeugd altijd geïnteresseerd geweest in het leren, proberen en gebruiken van nieuwe creatieve technologie. Hij vervulde verschillende functies in ict en onderwijs. Sinds 2007 is Mark onafhankelijke professional op beide gebieden. Hij bouwt websites, digitale leeromgevingen, interactieve leermiddelen, interactieve boeken en apps. Daarnaast geeft hij trainingen en schrijft hij inhoud voor digitale en traditionele lesmethodes, lespakketten en ander leermateriaal over ict en andere onderwerpen.

Marloes Otten is grafisch vormgever, tekstschrijver en kunstenaar. Na meer dan twintig jaar werkervaring in marketing & communicatie, sales en customer service in Nederland en België, richtte ze in 2015 haar eigen bureau Krekwerk op. Nu acht jaar verder, heeft ze een breed pallet aan klanten en werkt ze dagelijks met grafische software. Zowel voor haar grafisch werk als voor het maken van digitale kunst.

Werken met de Affinity-suite - Mark van Heck, Marloes Otten
Pagina’s: 416
Prijs: € 34,99
Uitgever: Van Duuren

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: