Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Vivian Maier: Street Photographer

Vivian Maier: Street Photographer

De originele, als klassieker erkende publicatie die wereldwijd voor opschudding zorgde. Het eerste boek dat het leven en werk van Vivian Maier introduceert: Vivian Maier: Street Photographer.

Een goede straatfotograaf moet over diverse talenten beschikken: oog voor detail, licht en compositie; perfecte timing; een populistische of humanitaire visie; en een onvermoeibaar vermogen om constant te fotograferen zonder een moment te missen.

Het is al een uitdaging om al deze eigenschappen te vinden bij getrainde fotografen die profiteren van scholing, mentoren en een ondersteunende gemeenschap van collega-kunstenaars en liefhebbers, maar het is uitzonderlijk zeldzaam om dit te zien bij iemand zonder formele opleiding en zonder netwerk van collega's.

Toch belichaamt Vivian Maier dit allemaal: een professionele oppas die van de jaren vijftig tot de jaren negentig meer dan 100.000 foto's maakte over de hele wereld – van Frankrijk tot New York City, Chicago en vele andere landen – zonder de resultaten ooit aan iemand te laten zien.

De foto's in deze uitgave zijn opmerkelijk, zowel door de omvang van het werk als door de hoge kwaliteit van de humoristische, ontroerende, mooie en rauwe beelden van alle aspecten van het stadsleven in de naoorlogse gouden eeuw van Amerika.

Het was pas toen de lokale historicus John Maloof een paar jaar geleden een doos met Maiers negatieven kocht bij een veilinghuis in Chicago en haar prachtige foto's begon te verzamelen en te promoten, dat haar oeuvre bekend werd. Vivian Maier: Street Photographer, hier voor het eerst in druk gepresenteerd, verzamelt het beste van haar ongelooflijke, ongeziene werk.

Vivian Maier: Street Photographer
Pagina's: 136
Prijs: € 36,81
Uitgever: powerHouse Books

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: