Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Sony α7R III-full-frame camera

Sony introduceert de α7R III. De nieuwe Exmor R CMOS-beeldsensor van deze camera met een resolutie van 42,4 MP bereikt opnamesnelheden tot 10 fps met volledige AF/AE-tracking functionaliteit. Verder levert de α7R III 4K-videokwaliteit, een breed dynamisch bereik tot 15 stops en hoge gevoeligheid met ruisonderdrukking. 

Beeldkwaliteit

De Exmor R CMOS-beeldsensor met een resolutie van 42,4 MP maakt gebruik van een gapless on-chip lens design en heeft een AR-coating (anti-reflectie) op het oppervlak van het afdichtingsglas van de sensor voor een efficiëntere lichtverzameling. Hierdoor stijgt de lichtgevoeligheid, wordt het dynamisch bereik vergroot en de ruis verminderd. 

Sony α7R III-full-frame camera

De Sony α7R III is voorzien van een nieuw front-end LSI die de uitleessnelheid van de beeldsensor verdubbelt. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe BIONZ X-beeldverwerker die 1,8 keer sneller is dan van de α7R II. 

Om een maximale detaillering in de opname te garanderen is dit model niet uitgerust met een anti-aliasing filter. De camera heeft een 14-bits RAW output en het 5-assig in-body beeldstabilisatiesysteem van de α7R III is afgestemd op de 42.4MP sensor met 5.5 stops. Tevens is de camera uitgerust met een nieuwe sluiter die de trilling en beeldvervaging vermindert zelfs bij 10 fps. Ook aan een nauwkeurigere kleurreproductie van huidtinten is gedacht.

Autofocussysteem en AF/AE-tracking

De vernieuwde beeldprocessor van de Sony α7R III maakt opnamen in 42,4 MP in 10 fps mogelijk en is uitgerust met een nauwkeurige AF/AE-tracking voor maximaal 76 JPEG / RAW-beelden of 28 ongecomprimeerde RAW-beelden. Deze supersnelle 10 fps-modus is beschikbaar met een mechanische sluiter of een volledig geluidloze opname. De camera kan ook continu opnemen met maximaal 8 fps in de Live View-modus met een minimale vertraging in de zoeker of op het lcd-scherm. 

Sony α7R III-full-frame camera

Bij het opslaan van burstbeelden naar de geheugenkaart zijn belangrijke camerafuncties gewoon te bedienen. Er is bijvoorbeeld toegang tot de knoppen 'Fn' (Functie) en 'Menu', fotoweergave en verschillende andere opties, waaronder fotobeoordeling en functies voor het sorteren van beelden op locatie. 

Als een opnamelocatie wordt verlicht door Tl-verlichting of ander kunstlicht kan de antiflikkering-functie geactiveerd worden. De α7R III detecteert vervolgens automatisch de frequentie van de verlichting en past de sluitertijd aan.

Het vernieuwde scherpstelsysteem is uitgerust met 399 fasedetectie-AF-punten die circa 68% van het beeld dekken, zowel in horizontale als in verticale richting. De α7R III heeft daarnaast 425 contrast-AF-punten, een verbetering van 400 punten ten opzichte van de α7R II. Dit geavanceerde systeem kan ongeveer twee keer zo snel automatisch scherpstellen als de α7R II in omstandigheden met weinig licht, met een tracking die ook ongeveer twee keer zo nauwkeurig is. Het Eye-AF-autofocussysteem is eveneens twee keer zo effectief als bij α7R II.

Imaging Edge en Pixel Shift Multi Shooting

Nieuw bij de Sony α7R III is het softwarepakket Imaging Edge waarmee creatieve mogelijkheden worden uitgebreid. Imaging Edge bestaat uit de drie pc-toepassingen Remote, Viewer en Edit. Deze kunnen gratis worden gedownload en bieden ondersteuning voor Live View-opnamen op afstand via pc en RAW-ontwikkeling. 

169,6 MP aan beeldgegevens

De nieuwe modus Pixel Shift Multi Shooting maakt gebruik van de 5-assige in-body beeldstabilisatie om levensechte samengestelde beelden met een superhoge resolutie te maken. In deze modus verschuift de camera de sensor precies één pixel om zo vier verschillende foto's te maken die in totaal circa 169,6 MP aan beeldgegevens produceren. Met behulp van Imaging Edge kunnen deze beelden worden gecombineerd en verwerkt. Dit resulteert uiteindelijk in een foto met een zeer hoge resolutie en kleurnauwkeurigheid. De modus is geschikt voor het fotograferen van architectuur, kunst en andere stillevens met veel details en kleuren.

De nieuwe Sony α7R III fullframe camera is vanaf november verkrijgbaar in de Benelux voor € 3.500,=.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: