Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Samsung Galaxy S21, een sprong in het niveau van de camera?

Maakt de Samsung S21 een sprong in het niveau van de camera?

Al jaren lukt het Samsung om een mobiele telefoon te ontwikkelen, waarvan de camera van een zeer hoog niveau is. Het is niet voor niets, dat steeds meer hobbyfotografen voor een Samsung kiezen. Met name toestellen uit de Galaxy S-reeks van Samsung zijn populair.

Volgens de laatste berichten introduceert Samsung op 14 januari een nieuw toestel in deze productserie, de Samsung Galaxy S21. Loont het om je oude telefoon in te ruilen voor dit nieuwe model van Samsung? Of andersom; is het Samsung gelukt om fotografen te verrassen met weer een verbeterde camera? In dit artikel lees je er meer over.

Verbetering in de camera van de Galaxy S21 Ultra

Wie een nieuwe telefoon koopt voor de verbeterde camera, kiest voor de Samsung Galaxy S21 Ultra. Van de nieuwe modellen die verwacht worden, is met name dit toestel verbeterd ten opzichte van voorgangers. Aan de camera van de Samsung Galaxy S21 Ultra is een nieuwe ISOCELL-sensor toegevoegd. De ISOCELL HM2 maakt plaats voor de ISOCELL HM3.

Deze nieuwe sensor maakt dat foto’s nog scherper zijn. Daarbij komen de kleuren in de gemaakte beelden beter tot hun recht. Ze zijn realistischer, als we foto’s bekijken die met dit nieuwe toestel gemaakt zouden zijn.

Opvallend: in de camera van de Samsung Galaxy S21 Ultra ontbreekt de ToF-sensor. Deze sensor zat bij zijn voorganger nog wel in de camera.

Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus nauwelijks verbeterd

Puur kijkend naar de camera, lijken de Samsung Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus enigszins teleur te stellen. De camera’s van deze modellen zijn niet verbeterd ten opzichte van de modellen die in 2020 op de markt kwamen. Mogelijk worden er hele subtiele verbeteringen doorgevoerd. De vraag is of deze verbeteringen merkbaar zijn voor fotografen.

Het is overigens in lijn met wat diverse blogs schrijven over het nieuwe toestel: het is een tussenjaar op het gebied van camera’s in de telefoons van Samsung.

Betere accu en snellere processor

Op welke gebieden zijn de Samsung Galaxy S21 en Samsung Galaxy S21 Plus dan wel verbeterd? Met name de processor in dit model heeft een flinke upgrade gehad. Deze is sneller dan de processor uit de Samsung Galaxy S20 (Plus).

Daarbij zijn de toestellen voorzien van een verbeterde accu. De capaciteit van de nieuwe accu is een kleine 10% groter, dan de capaciteit van voorgaande modellen: 4.300 mAh tegenover 4.000 mAh.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: