Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Reclamefotograaf Vincent Kruijt

'Voor mij is ‘t belangrijk dat hier een foto staat die karakteristiek is voor mijn werk en bovendien actueel en kwalitatief hoogwaardig is. En dat is deze foto. Hiermee straal ik uit wat ik ben. Op locatie, sfeer, mensen, studio... Dingen er goed uit laten zien...

De foto is afgelopen zomer gemaakt in opdracht van het Rotterdams reclamebureau ARA en in het kader van een campagne van Sphinx voor badkamers en sanitair met als thema ‘mijn domein’. Je ziet de drukke maatschappij, haastige mensen en aan de andere kant de rust van je badkamer, een privéstuk van je huis, een plek waar je je thuis voelt – contrast.

Favoriete foto van reclamefotograaf Vincent Kruijt in opdracht van het Rotterdams reclamebureau ARA voor een campagne van Sphinx voor badkamers en sanitair met als thema ‘mijn domein’.
foto: Vincent Kruijt

Het beeld is opgebouwd uit drie delen. De eerste foto - die eigenlijk ook uit vijf, zes beelden bestaat - is die van het metrostation van Amsterdam Centraal waar ik drie uur vanuit steeds hetzelfde perspectief heb staan fotograferen. Tijdens het schieten, hield ik rekening met de badkamer, waarvan ik de afmetingen wist. Vervolgens hebben we in de studio de badkamer gebouwd en in een grijze omgeving gefotografeerd, en ook nu de camera op een statief op precies dezelfde afstand met dezelfde lens en ook hetzelfde perspectief. Het derde beeld is een in de computer gegenereerd beeld van een glazen kubus inclusief de reflecties van de omgeving.

Trouwens, die kubus is geïnspireerd op de Apple Store op 5th Avenue in New York. Fantastisch gebouw, heel bijzonder, granieten plein waar opeens een glazen kubus uitsteekt en waarin een trap naar de store eronder. Hoe dan ook, deze drie beelden zijn allemaal in Photoshop samengevoegd met dit als resultaat.

Hoewel ik het 3D-gedeelte heb uitbesteed en daarmee een deel van de manipulatie, blijft het mijn ding, mijn foto. Wat ik er goed aan vind? Het was een moeilijke opdracht: een sfeerfoto waarin het product goed naar voren kwam. Alleen al het bedenken van hoe je het gaat doen... Dat is gelukt. Het is een stoere foto geworden.'

Naam: Vincent Kruijt (1960)
Woonplaats: Amsterdam
Infowww.vincentkruijt.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: