Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Reclamefotograaf Kees Tabak

Foto van reclamefotograaf Kees Tabak
Ellen ten Damme voedt biggetje in backstage theatersfeer door Kees Tabak

'De absolute favoriete foto heb ik niet. Ik heb wel tien, vijftien foto’s waaraan ik zeer gehecht ben. Dat zijn bijvoorbeeld oude foto’s die nu in mijn boek Dutch Music staan. Dat boek heeft de afgelopen tweeënhalf jaar een belangrijke rol in mijn leven gespeeld - bedenken, selecteren,vormgeven, alles – en is een kindje geworden en de foto’s erin ook. Daarom deze plaat van Ellen ten Damme, gemaakt tijdens de Parade in Amsterdam van 2004. Mooie vrouw, fotogeniek, laat zich makkelijk fotograferen. 

Het is de tweede foto die ik voor Dutch Music maakte. Had nog geen idee wat ik met het boek wilde, maar door deze foto wist ik het wel en wist ik dat het boek zou slagen. 

De combinatie van de liefdevolle manier waarop Ellen het biggetje voedt en de backstage-theatersfeer maakt het bijzonder. Het is niet nep, het is geen glamourfoto, het is zoals het is, het is echt. Voordat ik kon zeggen hoe ik de foto wilde maken, gebeurde het.'

  • Naam: Kees Tabak (1950)
  • Woonplaats: Amsterdam
  • Portfolio: diversen
  • info: keestabak.nl
Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: