Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Praktijkboek Macrofotografie

Praktijkboek Macrofotografie - Paul van Hoof, Jaap Schelvis

Het Praktijkboek Macrofotografie gaat over 'dichtbij-natuurfotografie'. Of de foto nu gemaakt is met een macrolens, compactcamera met macrofunctie, telelens of met hulpmiddelen die je in staat stellen om dichtbij je onderwerp te komen: we noemen het allemaal macrofotografie, omdat deze term is ingeburgerd voor 'dichtbij-fotografie'.

De onderwerpen voor macrofotografie liggen weliswaar binnen handbereik, maar er zijn nogal wat uitdagingen die je moet aangaan om tot aansprekende resultaten te komen.

De eerste uitdaging van macrofotografie is dat zodra je iets ziet, je vervolgens tot de ontdekking komt dat het nog knap lastig is een goede foto te maken, laat staan een beeld dat verwondering oproept.

Praktijkboek Macrofotografie

De uitdagingen waar je als macrofotograaf mee te maken krijgt zijn gebruikt als leidraad voor de indeling van dit boek. De echte macrofotograaf zal zich door deze uitdagingen niet gelijk uit het veld laten slaan, omdat de beleving van het in alle rust focussen op de schoonheid van de natuur een essentieel aspect is van deze soort fotografie.

Dit overzichtelijke praktijkboek biedt uitgebreide informatie die elke fotograaf verder brengt. Alle technische aspecten worden besproken aan de hand van talloze bijzonder mooie voorbeeldfoto's. De onderwerpen die macrofotografie zo aantrekkelijk maken – vlinders, paddenstoelen, insecten, bloemen, mossen, libellen, amfibieën en reptielen – komen uitgebreid aan bod.

Dankzij het Praktijkboek Macrofotografie ontdek je waar en wanneer je je favoriete onderwerp kunt fotograferen en hoe je dat op een boeiende manier doet. De honderden foto's van de beste macrofotografen zijn daarbij een bron van inspiratie.

Praktijkboek Macrofotografie - Paul van Hoof, Jaap Schelvis, Ron Poot e.a.
Aantal pagina’s: 192
Prijs: € 28,90
Uitgever: Pixfactory
ISBN: 9789079588305

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: