Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

PHOTOGRAPHER | National Geographic Documentary

National Geographic Documentary docuserie 'PHOTOGRAPHER'
foto: © National Geographic/Jayce Kolinski - Cinematographer Pablo Durana films Krystle Wright as she photographs her work

In maart van dit jaar komt National Geographic Documentary met de gloednieuwe docuserie PHOTOGRAPHER van onder andere Academy en EMMY bekroonde filmmakers E. Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin.

Deze 6-delige serie volgt zeven wereldberoemde fotografen die elk een eigen unieke expertise hebben als het gaat om het vastleggen van verschillende disciplines, variërend van mode tot natuur.

De fotografen die voorkomen in deze serie zijn niemand minder dan modefotograaf Campbell Addy, oceaan- en natuurbeschermingsfotografenduo Cristina Mittermeier en Paul Nicklen, fotojournalist Muhammed Muheisen, wetenschapsfotograaf Anand Varma, portretfotograaf Dan Winters en avonturenfotograaf Krystle Wright.

foto: © NationalGeographic | Dan Winters - Life Is Once Forever - A shipyard worker holds a bamboo pole in the Dhaka ship-repair yard

PHOTOGRAPHER neemt ons mee op reis met 's werelds meest buitengewone visuele verhalenvertellers, in de zoektocht naar hun perfecte plaatje. Door middel van beelden van een bepaalde missie, verweven met achtergrondinformatie, archiefmateriaal en interviews, krijgen de kijkers thuis een beter inzicht in het unieke proces van elke fotograaf. Daarnaast wordt tijdens elke aflevering duidelijk hoe ze achter de camera zijn terechtgekomen en hoe ze de huidige wereld zien en ervaren.

Fotojournalist Muhammed Muheisen is één van de fotografen van de docuserie. Muheisen is twee keer met de bekende Pulitzer Prize bekroond, National Geographic fotojournalist en hij is de oprichter en voorzitter van de Nederlandse non-profitorganisatie Everyday Refugees Foundation.

Deze bijzondere stichting, gevestigd in Amsterdam, heeft als doel om vluchtelingen, lokale gemeenschappen en binnenlands ontheemde mensen die getroffen zijn door conflicten, armoede, discriminatie en natuurrampen in diverse delen van de wereld te documenteren, te onderwijzen en waar mogelijk te ondersteunen.

foto: © Muhammed Muheisen - Finding The Light - Afghan refugee child Anna Rahmoni sleeps under a mosquito net in a camp in Greece

Tijdens de aflevering van PHOTOGRAPHER, met Muheisen in de hoofdrol, richt hij zich op zijn transformatie van fotojournalist naar activist. Hij neemt je onder andere mee op zijn huidige missie: het documenteren van de verhalen van Oekraïense oorlogsvluchtelingen, met name gericht op kinderen aan de Oekraïense en Roemeense grens.

Een zeer relevant en aangrijpend onderwerp in de huidige tijdsgeest waarbij je meekijkt in de worstelingen van een fotograaf die verslag wil doen van het lot van deze kinderen, maar daarnaast ook een emotionele en hechte band met hen ontwikkelt.

Al meer dan 135 jaar heeft National Geographic een geschiedenis opgebouwd in het vertellen van visuele verhalen. Waarbij een onderling verbonden wereld wordt getoond door het werk van duizenden gerenommeerde fotografen. Met miljoenen beelden die dagelijks razendsnel over nieuws en sociale media worden verspreid, kan het moeilijk zijn om je te concentreren op één enkele foto die één moment beter vastlegt dan alle andere.

foto: © Muhammed Muheisen - Finding The Light - Jordan-Syrian Refugee Zahra has been photographed by Muhammed since he first met her at Jordanian refugee camp in 2015. Through the years, Muhammed visited her multiple times

Dat is precies wat deze fotografen doen - ze gebruiken de kracht van visuele verhalen om het leven in beweging vast te leggen en ons de wereld op geheel nieuwe en ongekende wijze te laten zien. Deze serie gaat op meesterlijke wijze in op de nuances van het fotografievak en blijft tegelijkertijd geworteld in universele relevante thema's door middel van een persoonlijke lens van elk van bovengenoemde fotografen.

PHOTOGRAPHER overstijgt het genre van fotografieshows door een inhoudelijke duik te nemen in de krachten die deze obsessieve fotografen drijven in hun zoektocht naar visuele perfectie.

Kijk PHOTOGRAPHER vanaf 23 maart, elke zaterdag om 21:30 uur op National Geographic.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: