Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Paddenstoelen - Jan Vermeer

Paddenstoelen - Jan Vermeer - onmisbare wonderen van de natuur

foto: © Jan Vermeer - Boleet

Paddenstoelen van fotograaf Jan Vermeer toont die mysterieuze verschijningen in het bos of op het land. Ze zijn fascinerend en grillig. Het zijn geen planten en ook geen dieren. Ze kunnen er ineens staan, in volle glorie, en ze zijn ook weer zo verdwenen.

Er zijn in Nederland zo’n zesduizend soorten paddenstoelen. Door de uitstoot van stikstof wordt onze bodem steeds rijker aan voedselstoffen waardoor veel paddenstoelen soorten verdwijnen of zelfs uitsterven. De rijkdom die we hebben, neemt zienderogen af.

foto: © Jan Vermeer - Zalmzwam

Natuurfotograaf Jan Vermeer, die de hele wereld heeft afgereisd voor zijn mooie fotowerk, kreeg in de tijd van de lockdowns oog voor de kleine wonderen die zich in zijn tuin voltrokken. Schoonheid om de hoek. Hij raakte onder de indruk van de esthetiek van fascinerende zwammen en besloot hiervoor het hele land door te trekken.

De bijzondere foto’s werden al snel ontdekt en gepubliceerd door het prestigieuze National Geographic magazine. Ook magazines in Noorwegen, Zweden, Duitsland en Nederland publiceerde grote reportages. Door deze aandacht en publicaties besloot fotograaf Jan Vermeer om de mooiste, Nederlandse paddenstoelen te bundelen in een boek. De aanpak en de bijzondere visie van Vermeer leveren een unieke collectie artistieke foto’s op.

foto: © Jan Vermeer - Hersenkronkel morielje

"Paddenstoelen als kunst. Abstracte schilderijen, maar dan van de werkelijkheid." ~ National Geographic

Paddenstoelen - Jan Vermeer
Pagina’s: 176
Prijs: € 49,95
ISBN: 9789081696531

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: