Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

On Beauty - Jenny Boot

Fotoboek On Beauty van Jenny Boot

In het fotoboek On Beauty worden we uitgenodigd en uitgedaagd om door de ogen van Jenny Boot naar de wereld te kijken. Het boek is een prachtig overzicht geworden van het werk van de fotografe door de jaren heen.

Jenny Boot experimenteerde in eerste instantie met schilderen, maar vond uiteindelijk haar kunstvorm in de fotografie. Haar foto’s ademen de sfeer van de werken van de oude Hollandse meesters door vergelijkbare thematiek en lichtval.

foto: © Jenny Boot - Bugatti, paardenkop met nek en manen, wit paard met blauwe ogen
foto: © Jenny Boot - Bugatti

Hoewel schoonheid het uitgangspunt is in het werk van Jenny, zijn haar foto’s meer dan alleen esthetisch. Naarmate je langer kijkt ontvouwt zich een gelaagdheid in de foto’s. Haar werk is eigentijds en vraagt aandacht voor actuele vraagstukken.

Naarmate je langer kijkt ontvouwt zich een gelaagdheid in de foto’s...

Zo maakte Jenny een hedendaagse vertaling van het iconische schilderij Meisje met de parel van Vermeer, waarbij zij een zwart model in eenzelfde setting fotografeerde. Aanleiding voor dit werk was het besef dat er vrijwel geen zwarte modellen in musea te zien zijn.

foto: © Jenny Boot - Delilah, portret van meisje met witte kraag van kassabonnetjes
foto: © Jenny Boot - Delilah

Ook maakte zij een serie portretten van vrouwen met ouderwetse molensteenkragen. Als we echter beter kijken zien we opeens dat de kragen niet van stof zijn gemaakt, maar van bijvoorbeeld geldbiljetten, sigaretten en maandverband.

On Beauty - Jenny Boot
Pagina's: 112
Prijs: € 69,95
Uitgever: Uitgeverij Komma

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: