Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo
Bezoek ook onze Fotokadoshop ...

Natuurfotograaf Ruben Smit

'Ik ben nooit tevreden en heb daarom niet echt een favoriete foto. Ik zoek in een foto altijd een combinatie van informatie en inspiratie. Het moet kortweg heel mooi zijn en ergens over gaan. Dat houdt niet in dat ik foto's die hoegenaamd nergens over gaan ook heel geweldig kan vinden.

Zodra een foto gemaakt is kijk ik er zelden naar om omdat ik vooruit wil. Het kan en moet gewoonweg altijd beter. Heel vaak valt me op dat de foto's die ik met mijn oude 6x7 middenformaatcamera heb gemaakt heel veel 'soul' hebben. In het digitale tijdperk vergeet ik wel eens de tijd te nemen om echt foto's te zien. Vandaar mijn keuze voor een oude 6x7 foto.

Door Ruben Smit - een rots bij Britanie waar een kuifaalscholver bijna wordt overspoeld door het opkomende tij
‍foto: Ruben Smit

Ik ben op dit moment bezig allemaal van dit soort foto's te bundelen tot een meer 'kunstzinnig' (ik haat dat woord!) boek.

De foto heb ik gemaakt vanaf een rots bij Britanie waar een kuifaalscholver bijna wordt overspoeld door het opkomende tij. Het is de symboliek (laatste op de rots) en de dynamiek plus het schaaleffect die 'm voor mij interessant maken! Ik houd van foto's waar je even naar moet kijken en die vaak niet in eerste instantie heel spectaculair ogen. Als het goed is worden dit soort foto's na verloop van tijd alleen maar beter (net als goede muziek en een relatie ...). Met de Pentax 67, 300 mm f4.5, iso 50 (Velvia), en iets van een 1/8 seconde.'

Tekst: Ruben Smit

Naam: Dr.Ir. Ruben Smit (1971)
Woonplaats: Wageningen
Infowww.rubensmit.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: