Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

My Himalaya - 40 Years Among Buddhists

foto © 2018 Olivier Föllmi. All rights reserved. www.olivier-follmi.net

My Himalaya - 40 Years Among Buddhists is het levenswerk van fotograaf Olivier Föllmi en een eerbetoon aan een uniek landschap, de mensen en de spiritualiteit van de Himalaya.

My Himalaya - 40 Years Among Buddhists van fotograaf Olivier Föllmi
© My Himalaya - 40 Years among Buddhists by Olivier Föllmi, published by teNeues

Het werk van Olivier Föllmi straalt authenticiteit en spiritualiteit uit. Al meer dan veertig jaar documenteert de prijswinnende fotograaf het landschap en de volkeren van de Himalaya, een gebied dat hij voor het eerst op een wandeltocht in de jaren tachtig leerde kennen. Gefascineerd door de Tibetaanse cultuur, de mensen en hun harmonieuze coëxistentie met de natuur, keerde Föllmi herhaaldelijk terug naar het berggebied - soms als een berggids, soms om te leven en te leren van spirituele leiders in een boeddhistische tempel. 

De Himalaya werd zijn bestemming en hij werd een van de meest opmerkzame en betrokken waarnemers van het leven in Tibet. Dit rijke fotoboek van de Himalaya is tegelijkertijd een opmerkelijk retrospectief en een eerbetoon aan de Tibetaanse cultuur en spiritualiteit die Föllmi's leven en werk zo heeft gedefinieerd en gekarakteriseerd. Het boek is gevuld met alleen maar foto's van bijzondere emoties, kleuren, tradities en schoonheid. Daarnaast zijn inspirerende anekdotes en verhalen van de fotograaf opgenomen. 

foto: © 2018 Olivier Föllmi. boeddisten bij bevroren waterval
foto: © 2018 Olivier Föllmi. All rights reserved. www.olivier-follmi.net

My Himalaya is een verrijkend en verhelderend boek voor iedereen die op zoek is naar een meer bewuste manier van leven, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, trekking, landschap en boeddhisme.

Olivier Föllmi: "My profession as a photographer allows me to experience and transmit the beauty of this world to testify to a Humanity that holds promise and to inspire hope."

De Frans-Zwitserse-Italiaanse fotograaf reisde meer dan twintig jaar door de Himalaya en fotografeerde de meest afgelegen gebieden. Hierna fotografeerde hij weer twintig jaar op alle continenten van de aarde. Hij heeft 36 boeken gepubliceerd, die in negen talen zijn vertaald, hiervan zijn anderhalf miljoen exemplaren verkocht en er zijn er vele gebruikt ter inspiratie voor films.

foto: © 2018 Olivier Föllmi. boeddist voeten op ijs met stok
‍foto: © 2018 Olivier Föllmi. All rights reserved. www.olivier-follmi.net

Föllmi ontving allerlei prijzen, waaronder de World Press Photo Award, en heeft zijn werk tentoongesteld in galeries over de hele wereld.

Vertaling: © Fotografie.nl

My Himalaya, 40 Years Among Buddhists - Olivier Föllmi
Pagina's: 304
Prijs: € 66,99
Uitgever: teNeues
ISBN: 9783961711406

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: