Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Met welke telefoons maak je de beste foto's

Vergelijk de Apple iPhone 11 Pro Max‍, de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G en de Huawei P30 Pro

Als je belang hecht aan het maken van kwaliteitsfoto’s met je telefoon is het belangrijk om op dat aspect te letten bij de aankoop. De camera van smartphones kent nu eenmaal verschillende uitvoeringen zoals ook de kleuren van de telefoons kunnen verschillen. Zo past de rode kleur van iPhone SE PRODUCT Red misschien beter bij je dan de witte of de zwarte variant. De waarde die je hecht aan de camera bepaalt bijvoorbeeld ook de keuze tussen het kopen van een iPhone SE of een Huawei Mate P30 Pro. Er zijn natuurlijk verschillende smartphones geschikt voor het maken van goede foto’s. Ontdek het hier met een onderscheid in prijsklasse.

meisje houdt mobieltje vast die foto maakt

Apple iPhone 11 Pro Max‍

De Apple iPhone 11 Pro Max staat bovenaan aan de lijst met telefoons die geschikt zijn om goede foto’s te maken. Dit toestel is uitgevoerd met een 12-MP ultragroothoeklens en beschikt daarnaast over een groothoek- en telelenscamera met nachtmodus. Het is een True Depth camera die ook de mogelijkheid biedt om 4k-video’s te maken tot 60 bps. Het is de beste camera die er ooit in een iPhone heeft gezeten.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

De Samsung Galaxy S20 Ultra 5G is eveneens een perfect toestel om goede foto’s mee te maken. De telefoon is uitgerust met vijf camera’s en daarvan bevinden zich er vier op de achterzijde. De voorzijde is met een 40-MP selfiecamera uitgevoerd. Op de achterzijde is er sprake van een 48-MP camera inclusief maximaal 10x hybridezoom. Daarnaast is er sprake van een 12-MP groothoeklens en van een 108-MP camera met als eigenschap de Super Resolution Zoom.

Huawei P30 Pro

De Huawei P30 Pro is een ander toestel waarmee je hele goede foto’s maakt. Er is sprake van een Leica periscoop lens om zonder kwaliteitsverlies optisch in te zoomen. De telefoon beschikt verder over een Huawei Time of Flight camera, 20-MP Ultra Wide Angle lens en 40-MP Super Sensing. De Huawei P30 Pro biedt met de camera bovendien de mogelijkheid om digitaal tot vijftig maal in te zoomen.

Bovenstaande toestellen zijn de toppers als het gaat om het maken van de allerbeste foto’s met een telefoon. Gaat het gewoon om het nemen van goede foto’s dan zijn er ook betaalbaarder modellen beschikbaar. Zo kun je een iPhone SE kopen van de tweede generatie. Deze telefoon is uitgevoerd met een 12-MP groothoekcamera. Het geavanceerde camerasysteem voorziet bovendien in een portretmodus. Het onderwerp is daarmee scherp op de voorgrond te stellen met een onscherpe achtergrond.

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: