Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie..
Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Martin Roemers - The Eyes of War

The Eyes of War presenteert veertig mannen en vrouwen die als kind of jonge soldaat blind werden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voormalige vijanden uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Rusland en Oekraïne zijn verenigd in hun lot als blinde en als oorlogsslachtoffer.

In interviews vertellen zij onder welke omstandigheden ze blind werden en beschrijven hun leven na de oorlog.

The Eyes of War - Martin Roemers, ISBN: 9783775734004
‍foto: © Martin Roemers

Uit de inleiding van Cees Nooteboom: ‘.....De meeste verhalen in dit boek beginnen episch. “Ik moest plassen en ging de schuilkelder uit naar de WC.“ “Ik draaide mijn hoofd omdat ik dacht dat mijn maat Wally was geraakt door een kogel van de Japanners”.

Wat zulke zinnen zo onontkoombaar maakt is dat je weet dat er meestal iets vreselijks volgt.

Dit boek bestaat uit onontkoombare verhalen en onvergetelijke gezichten, die vooral daarom onvergetelijk zijn omdat ze zelf niets meer kunnen zien.

Waarom dat zo is, hoe het gebeurd is, staat in de verhalen die de fotograaf, Martin Roemers, heeft opgeschreven in een uitgebeend, karig proza, dat je frontaal raakt omdat er niets is waarachter je je kunt verbergen......’

Hatje Cantz Publishers
128 pagina’s, 28x24 cm., hardcover
40 duotone foto’s en 40 interviews
Tekst: Nederlands/Engels/Duits

The Eyes of War - Martin Roemers
agina's: 128
Prijs: € 35,00
Uitgever: Hatje Cantz
ISBN: 9783775734004

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
Nu na aanmelding 10% korting op je bestelling in de Fotokadoshop !
Naam
e-mail
checkbox

Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat. Als dank voor je aanmelding krijg je met de kortingscode 7EB53SKCM3P4 eenmalig 10% korting op een bestelling in de Fotokadoshop. Bewaar deze code goed, we sturen geen e-mail ter bevestiging.

Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl

gewaardeerde partners: