Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Magic MagMod

foto van verschillende kleuren Magmods naast elkaar

De reportagefotograaf voelt zich op locatie soms als een heuse MacGyver. Gehannes met ducttape en klittenband om de een of andere filter of diffuser te bevestigen. Die vindingrijkheid heeft zo zijn charme, maar professioneel is anders. Met de MagMod blijft de rommelkist waarin touwtjes, zakmes, elastiekjes en plakband achterwege.

De MagMod staat voor Magnet Mod, een modulair systeem gebaseerd op magnetische hechting voor het snel bevestigen en verwisselen van lichtvormers op de reportageflitser. Meer precies: MagMod bestaat uit een hoes van siliconenrubber, die op elke willekeurige flitser past. 

Voor de reportage- en hobbyfotograaf

Dankzij krachtige magneetjes zijn weer allerlei en meerdere modifiers op de flitser te monteren - met als resultaat een even flexibele als stevige opstelling, die in een handomdraai is aan te passen aan de veranderende omstandigheden tijdens een fotoreportage in het veld.

foto van Magmod

Kickstarter

Het MagMod-systeem komt uit de koker van Spencer Boerup, die als professionele fotograaf weet waar hij het over heeft. Hij lanceerde zijn MagMod-systeem via het online fondswervingplatform Kickstarter, waar hij het benodigde bedrag (35.000 dollar) binnen vijf uur ophaalde; na een maand raakte Boerup de 200.000 aan. Dat knalsucces is vertaald – ook via financiering via Kickstarter - naar uitbreidingssets als de MagBounce en de MagSphere.

Oh ja, die krachtige magneten in je fototas hebben geen invloed op het welzijn van ook in de tas aanwezige geheugenkaarten, zenders, flitsers of andere camera-apparatuur. Wel een beetje oppassen met magnetisme en harde schijven, iets waar ook MacGyver voorlopig geen oplossing voor heeft.

De Magic MagMod is o.a. te koop bij CameraNu.nl

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Ontdek meer
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: