Button om omhoog te scrollen naar bovenkant pagina
fotografie.nl logo

Leica D-Lux 7 “A BATHING APE X STASH” Limited Edition

Leica D-Lux 7 “A BATHING APE® X STASH” Limited Edition

De Leica D-Lux 7 “A BATHING APE x STASH” Limited Edition, Black is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar. In deze limited editie van de Leica D-Lux 7 komen drie straatcultuur iconen samen: de karakteristieke camouflage look van het streetwear merk BAPE uit Tokyo, het design door STASH, een pionier uit de New York graffiti scene en een camera waarmee straatcultuur op aangrijpende en emotionele wijze kan worden vastgelegd.

Straatfotografie is de kunst van het vastleggen van alledaagse momenten op een natuurlijke en meestal diepzinnige manier. Het is een intieme vorm van reportage fotografie. Straatfotografie houdt de maatschappij een spiegel voor - of het nu vanuit een humoristisch, diepzinnig of kritisch perspectief is. Dit fotografische genre deelt deze eigenschap met twee andere kunstvormen die de stedelijke tijdgeest vastleggen: streetwear en street-art.

Leica heeft nu deze drie creatieve groepen samengebracht in een zeer speciale editie van hun compact camera: De Leica D-Lux 7 “A BATHING APE x STASH”. Deze camera is beschikbaar in een zwarte uitvoering, welke door de Leica Stores wereldwijd verkocht zal worden, en een zilveren versie die exclusief bij A BATHING APE beschikbaar zal zijn.

De Limited Edition, Black is vanaf nu in Nederland exclusief verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam en Leica Store Lisse voor een adviesverkoopprijs van €1.990,- inclusief btw.

A BATHING APE

Het streetwear label BAPE (A BATHING APE) belichaamt de energie van een jonge generatie en brengt Tokyo’s urban street style naar de rest van de wereld met hun eigentijdse designs. Sinds de oprichting van het merk in 1993, is het al meer dan 28 jaar een symbool van de straatmode. Tot nu toe heeft het echt iconische design items, originele patronen en karakters zoals "APE HEAD", "BAPE CAMO", "BAPE STA™", "SHARK HOODIE" en "BABY MILO" geproduceerd.

STASH

Van de Aziatische metropool gaan we naar New York, waar pionier en street-art legende STASH (aka Josh Franklin) de weg vrij heeft gemaakt voor een nieuw genre, door zijn creaties vanuit de anonimiteit van de metrotunnels naar het grote publieke te brengen. STASH (Josh Franklin), één van de pioniers van de graffiti scene in New York, is een gevestigde naam als vernieuwer en influencer in de wereld van urban design.

Zijn visie om grafische graffiti-elementen en lettertypes te integreren in commerciële productontwerpen trok de aandacht van een breed publiek, en hielp de graffiti-cultuur spreekwoordelijk uit de donkere metrotunnels op te klimmen naar het licht van publieke acceptatie. Zijn verborgen ('stashed away') boodschappen en iconische handtekening zijn een merk op zich geworden, vereeuwigd in high-profile samenwerkingen met grote merken in de streetwear kosmos.

In zijn zoektocht naar nieuwe vormen van expressie heeft hij als fotografie liefhebber een perfecte match gevonden in Leica. De samenwerking is een nieuwe mijlpaal voor deze street-artist om zijn concept van het vastleggen van het vluchtige moment te manifesteren.

Bron: Transcontinenta

Bestel dit boek
Zeg het voort...
Nieuwsbrief
De nieuwste artikelen in je Mailbox?
checkbox
Bedankt! Je aanmelding is verstuurd en we voegen je gegevens toe aan onze lijst. Let op: zorg ervoor dat het door ons gebruikte e-mailadres (info@fotografie.nl) voor de nieuwsbrief straks niet naar je spambox gaat.
Oeps! Er is iets misgegaan bij het versturen, probeer het opnieuw of stuur een bericht naar info@fotografie.nl
Fotografie.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: